Uutiset

Toinen kerta kelpasi

Ensimmäinen kerta ei kelvannut.

HPK:n Ville Järveläinen joutui tekemään tuplatyön uransa ensimmäisen jääkiekon SM-liigamaalin eteen. Ensimmäisen kerran hän ampui kiekon maaliin jo torstain ottelun toisessa erässä, mutta toinen päätuomari Tero Toivola oli ehtinyt viheltämään pelin poikki, vaikka kiekko ei ollut missään vaiheessa Ville Hostikan hallussa.

Toisella kertaa kukaan ei enää voinut viedä Järveläiseltä juhlahetkeä. Järveläinen vei HPK:n kolmannen erän alussa 2–0-johtoon.

– Otto (Paajanen) syötti hyvin päädystä ja pääsin laittamaan etukulmasta sisään. Hyvältähän se tuntui, Järveläinen myönsi ottelun jälkeen.

Järveläinen väitti, ettei ensimmäisen maalin hylkääminen jäänyt harmittamaan.

– Ei sitä kannattanut jäädä miettimään. Tajusin saman tien, ettei maalia hyväksytä. Kuulin vihellyksen, mutta yritin vielä tuulettaa, koska kaikki on mahdollista. Tiesin kuitenkin, ettei maalia ainakaan pitäisi hyväksyä, Järveläinen sanoi.

HPK:sta onnistuivat maalinteossa myös Johan Larsson, Antti Aarnio ja Teemu Rautiainen. Kun Mika Järvinen piti maalissaan nollan, olivat vieraiden voittolukemat lopulta 4–0 (1–0, 0–0, 3–0).

Hallikielto tepsi

TPS ei ollut torstaina kovin mahdollinen mittari, mutta HPK:n pelissä oli kaikesta huolimatta ihan erilainen raikkaus kuin kahdessa aikaisemmassa.

– Meillä oli keskiviikkona vapaapäivä ja hallikielto. Meillä oli tarkoitus saada vähän ajatuksia pois pelistä. Se näytti nyt toimivan. Ei pelin parantamiseen ollut taikatemppuja. Pelasimme simppelimmin, Järveläinen selvitti.

Kerhon valmentajan Pasi Arvosen mukaan HPK:n voitto oli pidemmän prosessin tulos.

– Olimme tänään taas joukkue. Kävimme edellisen ottelun ensin yhdessä läpi ja sen jälkeen joukkue jäi puoleksitoista tunniksi keskenään juttelemaan asioista. Nyt pelasimme joukkueena ehjästi koko ajan, ja Järvinen oli maalissa erinomainen, Arvonen sanoi.

Arvonen oli erityisen tyytyväinen siihen, että Kerho voitti TPS:aa vastaan maalipaikat.

– Maalipaikkojen voittaminen vieraissa selvin lukemin on hyvä merkki. Lisäksi ottelussa näkyi taas oikeita asioita. Blokkasimme laukauksia ja joukkueella oli hirveä halu voittaa. Onneksi saimme kolme pistettä, Arvonen muistutti.

Kokoonpanossa muutoksia

HPK vaihtoi ketjukoostumuksiaan tiistaista torstaille. Jesse Saarinen ja Tuomas Santavuori putosivat kokoonpanosta ja tilalle tulivat Jaakko Turtiainen ja Järveläinen.

– Haimme peliin raikkautta ja annoimme pelaajille näytönpaikan. Olemme puhuneet, että kaikki pääsevät vielä runkosarjassa pelaamaan. On tärkeää, että koko tivolilla on pelituntuma, kun lähdemme pudotuspeleihin, Arvonen sanoi.

Valmentaja myönsi, että Kerhon valmennusjohto oli etukäteen ajatellut Turun vähän isomman kaukalon sopivan taitavalle Järveläiselle.

– Kyllä me niin ajattelimme, että juuri tämä on Viltsun peli. Katsotaan mitä lauantai tuo tullessaan. Kaukalon koko oli syy, miksi Viltsu lähti tänään pelaamaan, Arvonen kertoi.

Eroa seitsemänteen

Kolmen pisteen voitto teki hyvää HPK:n taistelulle suorasta pudotuspelipaikasta. Kerho teki pesäeroa seitsemäntenä olevaan Kärppiin, se on nyt viisi pistettä. HIFK on kuusi pistettä Kerhon perässä, kun molemmille on vielä tarjolla kuusi pistettä. Viidentenä olevan KalPan kanssa Kerho on tasapisteissä.

– Tästä on hyvä jatkaa ja lauantaille riittää mielenkiintoa. Toivottavasti saamme tuvan täyteen. Kyseessä on kova jääkiekko-ottelu. Lukollakin riittää panosta, Arvonen muistutti. (HäSa)