Uutiset

Toinen yritys onnistui

Tuuletuksestakin näki, että voitto maistui makealta. Juha Kiilholma otti kunnolla ilon irti, kun hän sai ujutettua jatkoajalla HPK:n jääkiekkokauden avausvoiton tuoneen maalin Ilveksen maalivahdin Juha Järvenpään ohi. Kerhon voittolukemat olivat Tampereen Hakametsässä 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0).

– Maali teki hyvää. Hävisimme ensimmäisen pelin perjantaina ja se jäi kaivelemaan aika paljon. Tämä oli meille iso peli. Onneksi saimme kaksi pistettä. Ei tämä vieläkään ollut mitään parasta kiekkoa, mutta toivottavasti se lähtee tästä kohti parempaa ja parempaa, Kiilholma toivoi.

Taas vahva alku

HPK oli taas, perjantain tavoin, vahva ottelun alussa. Se meni 1–0-johtoon, kun Robert Leino onnistui laukomaan kiekon ohi Järvenpään. Vierailla oli erän aikana muitakin paikkoja. Toisessa erässä Ilves pääsi kuitenkin paremmin peliin kiinni ja tasoitti lopulta ylivoimalla Daniel Corson maalilla.

– Olemme puhuneet asiasta paljon. Pitäisi jaksaa pelata samalla tavalla koko 60 minuuttia. En tiedä, mistä johtuu, että vastustaja pääsee mukaan. Ensimmäiset erät ovat olleet todella hyviä. Toiseen erään pitää panostaa vielä lisää, kokenut keskushyökkääjä suunnitteli.

Kiilholma pelasi lauantaina eri miesten kanssa kuin perjantaina. Tuomas Vänttinen sai kiekosta kipeästi käteensä, eikä ole mukana vähään aikaan. Vänttisen käsi on kyynärpäähän asti kipsissä. Ilvestä vastaan Kiilholman laidoilla pelasivat Juha Koivisto (0+1) ja Teemu Rautiainen.

– Olen ihan tyytyväinen ketjumme peliin. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun heidän kanssaan pelaan. Jalat liikkuvat jätkillä hyvin, joten heidän kanssaan on kiva pelata.

Saros taas hyvä

Yksi HPK:n voiton takuumiehistä oli maalivahti Juuse Saros. Uransa toisen miesten liigaottelun pelannut Saros torjui ensimmäisessä voittopelissään 20 laukausta.

HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen oli lauantain pelin jälkeen erittäin tyytyväinen Saroksen esityksiin.

– Olen aina sanonut, että kaikki nämä tässä sarjassa pelaavat molarit ovat joskus pelanneet ensimmäisen pelinsä. Juusen taidot tiedetään. Harjoituspelit ja monet muutkin ympyrät ovat näyttäneet, että kaveri on näihin kinkereihin valmis. Ei huimannut yhtään laittaa häntä maaliin, eikä huimaa näköjään poikaakaan, Lehtonen sanoi.

Huippu-urheilija

Kokenut maalivahtivalmentaja äityi kehumaan maalivahdin ominaisuuksia oikein kunnolla.

– Hän on erittäin kypsä henkisesti ja fyysisesti äärimmäisen hyvässä kunnossa. Todella urheilija. Jos hän seisoisi vieressä urheiluhousut jalassa, ja kymmenen henkilön pitäisi arvata hänen lajinsa, ei kropasta arvaisi jääkiekkomaalivahtia, vaan pikemminkin tennispelaajan tai painijan. Lisäksi hän on taitava ja lukee peliä hyvin. Kokonaispaketti on hyvin viritetty.

Lehtonen jakoi kiitosta Saroksen kehittymisessä myös A-nuorten maalivahtivalmentajalle Teemu Lukkarille.

– Siellä on tehty hyvää duunia. Tietysti myös poika on itse tehnyt työnsä niin kuin pitää, Lehtonen muistutti.

Valmennettavana Saros on ihannepelaaja.

– No, varmaan kaikkien valmentajien toivevalmennettava ja varmaan toivevävy, toivepoika ja kaikkea muuta. Tulee paljon ylisanoja, mutta meillä on Juusen kanssa hyvä suhde. Samoin Frankin (Frans Tuohimaa) kanssa, ei mitään valittamista, Lehtonen sanoi.

HPK jatkaa liigapelejään tiistaina, kun se saa kotihallissaan Ritariareenaan vastaan Rauman Lukon. (HäSa)

Asiasanat