Uutiset

Toisen erän maalit ratkaisivat

Suomen jääkiekkomaajoukkue jatkaa MM-kisoja voittoputkessa. Leijonat kellisti lauantaina odotetusti Ranskan toisen erän maaleillaan 3–1.

Hyökkäyksessä oli vaihteeksi pääosassa ketju Jussi Jokinen (0+2)–Aleksander Barkov (1+1)–Patrik Laine (1+1).

Puolustaja Esa Lindell pamautti Leijonien avausosuman ylivoimalla.

Suomi oli selvästi parempi ja olisi voinut kahdessa ensimmäisessä erässä tehdä enemmänkin maaleja. Kolmannessa erässä Leijonat vähän lopetti pelaamisen. Ranska kavensi kahden pelaajan ylivoimalla, mutta lähellekään pistettä se ei päässyt.

Leijonilla oli alla kaksi pelitöntä päivää ja lauantain ottelu alkoi jo puolilta päivin. Eipä näyttänyt haittaavan. Suomi tuli peliin vahvasti.

– Tuntui ihan hyvältä. Pelasimme kaksi erää hyvin. Kolmannessa rupesi työnteko loppumaan ja saimme pari jäähyä. Ei siinä silti mitään hätää meillä ollut, sanoi Juuso Hietanen, joka pelasi suomalaisista lauantaina eniten (21.20).

Hän on tyytyväinen Suomen joukkueen pelaamiseen.

– Hyvin on mennyt ja tulosta on tullut. Eivät tällaiset pelit mitään pakkopullaa – ja kivahan näitä on pelata.

Hietanen pelaa Suomen toisessa ylivoimakentässä ainoana puolustajana. Kentällisessä hyökkäävät maestrona Aleksander Barkov, kovimpana maaliruiskuna Patrik Laine ja kokeneet Jussi Jokinen ja Leo Komarov.

– Mielestäni ylivoimakin on kulkenut. Meillä on siihen selvä kuvio ja myös vähän variaatioita. Alakauttakin pyrimme luomaan paljon paikkoja, Hietanen kertoi.

Leijonakapteeni Mikko Koivu myönsi, etteivät lauantain kaltaiset pelit ole helppoja.

– Usein ovat olleet aika vaikeita. On oltava kärsivällinen ja hyvä tulee, hän tuumi.

Lauantain ottelua hidastivat videotarkistukset. Ne kestivät käsittämättömän pitkään.

– En kyllä yhtään tiedä, miksi ne kestivät niin kauan, hämmästeli myös Koivu.

Suomen päävalmentaja Kari Jalosen mielestä videotarkistukset ovat silti hyvä asia.

– Nyt ne kestivät. Hyvä kuitenkin, kun epäselvät tilanteet tarkistetaan. Mieluummin niin, ettei mitään jää epäselväksi. Meidän on vaan luotettava, että videotuomarin päätökset ovat oikeita.

Suomi jatkaa alkulohkoaan sunnuntaina iltaottelussa Slovakiaa vastaan.

– Lauantaista tulee meille pitkä päivä, koska peli oli nyt niin aikaisin. Nyt on palauteltava hyvin, levättävä ja tankattava. Huomenna on taas kova peli.

Leijonien sunnuntain kokoonpanoon tulee ainakin yksi muutos. Puolustaja Anssi Salmelan jalka kramppasi Ranska-ottelun toisessa erässä ja hän joutui jäämään sivuun.

– Salmela ei pysty pelaamaan sunnuntaina. Tommi Kivistö palaa kokoonpanoon, Kari Jalonen selvitti.

Leijonat kamppailee lohkovoitosta Kanadaa vastaan ja ratkaiseva ottelu on edessä tiistaina.

– Lohkovoitto antaa tietysti aina etua. Alkulohkosta on kuitenkin jäljellä kaksi ottelua ja nyt on katseet suunnattava sunnuntaihin, Juuso Hietanen tuumi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.7.2020