Uutiset

Toisessa erässä tyssäsi

Ei ota nyt onnistuakseen HPK:n peli jääkiekon SM-liigassa. Joukkue taipui torstaina jo kuudenteen perättäiseen tappioon. Tällä kertaa Kerhon pisteittä jätti Rauman Lukko, joka kukisti kotikaukalossaan pelanneen Kerhon maalein 5-2 (1-2, 3-0, 1-0).

HPK sai pelinsä kulkemaan vain ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä raumalaiset hyödynsivät maalipaikkansa tehokkaasti ja kotijoukkueen selkäranka nitkahti.

Tappio oli hämeenlinnalaisille karvas. Runkosarjan ratkaisujen lähestyessä joukkueen peli on saamatonta – torstain tappion jälkeen haaveet pudotuspeleihin yltämisestäkin voi hiljalleen haudata.

Kerhon molemmat maalit tehnyt puolustaja Jukka Laamanen oli allapäin pelin jälkeen. Lamppu vakuutti kuitenkin, ettei nyt kiikasta ainakaan yrityksen puutteesta.

-Kyllä me yritämme taistella minkä pystymme, mutta en tiedä mikä tässä nyt oikein kiikastaa. Tänään meillä oli isoin tavoite puolustaa hyvin, mutta emme vaan onnistuneet siinäkään. Vastustajan pari oh-hoh -maalia riittivät sotkemaan pelimme, Laamanen myönsi.

Puolustajan mielestä HPK:n pelissä on paljon hyvääkin.

-Sujuvan pelin kaikki elementit ovat olemassa, mutta emme ole valmiita maksamaan voittojen hintaa, Laamanen sanoi.

HPK:n ja Lukon kamppailu oli harvinaisen tylsä liigapeli. Raumalaiset olivat pelanneet rankan ottelun keskiviikkona KalPaa vastaan, mutta se ei haitannut nihkeästi luistelleen Kerhon vieraana.

”Game over toisessa erässä”

Lukon päävalmentaja Juha Vuorikin myönsi, että lähtökohdat otteluun olivat hankalat.

-Tappelimme keskiviikkona hyvin, mutta niin vain peli luisui käsistämme muutamassa minuutissa. Sellaisen tilanteen käsittely on aina haasteellista. Työstimme tilannetta jo ennen peliä ja lopullisesti taakka oli karistettu harteilta ensimmäisen erän jälkeen. Pelimme ei ole aina kaunista, mutta olen todella tyytyväinen pisteisiin, Vuori myhäili.

HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen oli tyytyväinen joukkueensa menoon avauserässä. Toisessa erässä lamput kuitenkin sammuivat kohtalokkaasti.

-Kaveri teki hirveällä prosentilla maalinsa. Sen ottelu olikin jo ”game over” ja kolmas erä vain pelailua, Lehkonen muisteli.

Lehkosta sapetti joukkueensa tehottomuus.

-Lähdimme hakemaan kavennusta tosissamme, mutta emme vaan saa kiekkoja maaliin saakka. Lukko osasi totta kai myös puolustaa hyvin johtoasemassaan.

-Meillä on jäljellä kuusi ottelua runkosarjassa. Yritämme pitää työmoraalin yllä sarjan loppuun saakka, Lehkonen lupasi.

Kerhon veskarille Mika Järviselle kertyi 23 torjuntaa. Lukon maalissa pelannut Simo Nielsen torjui 23 kertaa.

Lukon maalintekijöitä olivat Lauri Tukonen (1+1), Mark Bomersback, Harri Tikkanen, Jarkko Kauvosaari ja Teemu Nurmi.

HPK jatkaa liigaa lauantaina kohtaamalla Oulussa Kärpät. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020