Uutiset

Toisten huomioon ottamista kannattaa joskus kokeilla

Taidankin siksi olla nykyasteikolla ns. dorka.

Huh-huh… Kyllä ihmetytti ja osin jopa hirvitti lukea nimimerkin Ammattikuski 2M km tekstiä Hämeen Sanomien mielipidepalstalta.

Kaikella kunnioituksella itse nimimerkin takana olevaa henkilöä kohtaan, hänhän saattaa olla tuo nykyään kadoksissa oleva taitava, ehkä jopa virheetön ja muut huomioon ottava autoilija, mutta teksti itsessään oli kyllä mielestäni varsin ankeaa luettavaa.

Hmm, visiossasi autolla on ”turvallista ajaa”, mutta muut pellin ulkopuolella ovat tarjoamillasi eväillä kyllä aika heikossa asemassa. Tosin lapsethan jo käskettiin pihaan leikkimään- meidänkin kaivavat jo tunnelia lähikauppaan, kun eivät saa kadulla enää kulkea, kai.

”Pidä huoli lapsistasi, että eivät jää auton alle” – eiköhän sekin ole, kodista lähtevää tai lähtemättä jäävästä kasvatustehtävästä huolimatta meidän kaikkien yhteinen asia, huoli ja velvollisuus.

Te ammattiautoilijatkin olette valitettavasti entistä useammin myös niitä, jotka eivät välitä yhteisistä pelisäännöistä, vaan kaahaatte (ai niin, sehän oli sitä joustavaa siirtymistä paikasta toiseen) puhelin toisessa kädessä ja natsa suupielessä, toisen käden etsiessä radiosta samalla Radio Jannea, kuin viimestä päivää iltaan vieden.

Jään useammin ja useammin kaipaamaan päivittäisessä liikenteessä ennakointia, välittämistä, kohteliaisuutta ja jopa, hyvä luoja, vapaaehtoista toisen huomioon ottamista, ja taidankin siksi olla nykyasteikolla ns. dorka.

Kaupunkimme kadutkin tosin ovat valitettavasti monesti niin huonossa kunnossa, että jo tuossa 40 km/h nopeudessa meinaavat paikat irrota hampaista!

Kun annat niin myös saat – arvasit väärin, nyt oli kyse vain kohteliaista käytöstavoista ja toisten huomioon ottamisesta. Kannattaa kokeilla, suosittelen lämpimästi, maksaa nimittäin itsensä takaisin tässä itsekkäässä ajassa ja maailmassa…

Juke

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic