Uutiset

Toivo hätäkeskuksen säilymisestä elää yhä

SDP:n hämeenlinnalaiset kansanedustajat elättelevät vielä toiveita saada ministeri Anne Holmlundin (kok.) hätäkeskuspäätös kumottua. Maanantaina Kanta-Hämeen hätäkeskuksella vierailleet Tarja Filatov (sd.), Johannes Koskinen (sd.) ja Satu Taiveaho (sd.) tutkivat parhaillaan päätöksen mahdollisia muotovirheitä.

– Yt-menettelyä ei ole toteutettu henkilöstön kanssa siten, että heillä olisi ollut todellisia vaikutusmahdollisuuksia, kansanedustajat toteavat.

Heidän mukaansa henkilöstölle oli annettu suorat ohjeet, millaiseen tulokseen neuvotteluissa on päästävä.

– Kyllähän tässä haiskahtaa vähän aluepolitiikkakin, kun lähes kaikki keskukset on sijoitettu rannikolle, Taiveaho vihjaa Porista kotoisin olevan Holmlundin taustoihin.

Filatov muistuttaa, ettei aina haavoittuvainen tekniikka voi korvata paikallistuntemusta.

– Jos hallituksella on yhtään järkeä päässä, he ottavat ainakin aikalisän. Kaikki tekniset ratkaisut ovat vielä niin kesken, että olen tilanteesta äärettömän huolestunut. Toivon, että asia otetaan vielä uudelleen harkintaan, Filatov sanoo.

Koskinen korostaa, että hallitus ottaa suuren riskin muodostamalla jopa yli 700 000 ihmisen suuruisia hätäkeskusalueita.

– Nykyisetkin hätäkeskukset ruuhkautuvat juhlapyhinä. 2-3 alueen yhdistyttyä ruuhka-aikojen hoitaminen voi osoittautua täysin mahdottomaksi, Koskinen sanoo.

Hätäkeskus esitteli toimintaansa maanantaina demarikansanedustajille. Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki Hämeen vaalipiirin kansanedustajat, mutta paikalle saapuivat ainoastaan Filatov, Koskinen ja Taiveaho.

Sisäasianministeri Anne Holmlund päätti kaksi viikkoa sitten lakkauttaa muun muassa Kanta-Hämeen hätäkeskuksen. Täkäläisiin hätäkeskuspuheluihin vastattaisiin vuodesta 2015 alkaen Turussa. (HäSa)

Lue lisää tiistain Hämeen Sanomista

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic