Uutiset

Toivo hiipuu hiljalleen

Hämeenlinnan Pallokerho ei pystynyt perjantaina kaventamaan eroa jääkiekkoliigan pudotuspeliviivaan. JYP oli kotiottelussaan Kerhoa parempi maalein 4–1 (2–0, 1–0, 1–1), eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä oikein missään vaiheessa.

Kerho pääsi yrittämään maalintekoa ottelun avauserässä ylivoimalla kolme kertaa, mutta maalinteossa onnistui vain JYP. Markus Hännikäinen ja Markus Poukkula karkasivat alivoimalla ylivoimahyökkäykseen ja kiekko oli komean kuvion päätteeksi HPK:n maalissa.

– Alivoimamaali oli taas aikamoinen niitti. Henkinen valmistautuminen epäonnistui tänään. Emme saaneet missään vaiheessa kiekollista pelaamistamme ollenkaan kuosiin. JYP luisteli hyvin ja antoi painetta. Kun emme pysty pelaamaan kiekolla, pelaaminen menee väkinäiseksi ja roiskimiseksi. Meillä ei ollut missään vaiheessa minkäänlaista takaa-ajoa, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen myönsi.

Kerho sai pelata Jyväskylässä ihan riittävästi ylivoimaa.

– Ylivoimaa tarjottiin ihan hyvin, mutta emme kyllä tuottaneet niiden aikana oikein mitään, päävalmentaja arvioi.

Vaikea ymmärtää

Kerho pelaa tällä hetkellä niin tärkeitä otteluita, ettei huonoa valmistautumista voi oikein ymmärtää.

– Se on hyvä kysymys. Näistä asioista ei mielestäni pitäisi ammattilaisurheilussa joutua keskustelemaan, mutta välillä tuntuu, että ajatukset ovat jossain muualla, Arvonen mietti.

HPK on sarjataulukossa yhdentenätoista kahdeksan pistettä pudotuspeliviivan paremmalla puolella olevia Ässiä ja Ilvestä perässä. Jokaisella kolmikon joukkueella on vielä kuusi ottelua pelaamatta eli Kerhollakin on vielä kahdeksantoista pistettä jaossa. Ensimmäiset kolme on mahdollista voittaa lauantaina Ritariareenassa Pelicansilta.

– Meidän pitää mennä peli kerrallaan eteenpäin. Nyt on vain se tilanne, että kaikki loput pelit on pakko voittaa, jos haluamme pelejä pelata runkosarjan jälkeenkin. Lauantaina on uusi päivä ja katsotaan, miten saamme ryhmän taas yhtenäiseksi, Arvonen päätti.

Yliyrittämistä

HPK:n ainoan maalin teki kolmannessa erässä 4–0-tilanteessa puolustaja Aleksi Laakso. Laakso epäili, että ottelun alku meni pieleen liiallisen yrittämisen takia.

– Meillä on tietenkin kova halu, jolloin tunne menee välillä ylikin. Kentällä ajetaan vastaan, mutta kyllä siellä pitää yrittää. Pelaajat haluavat voittaa, mutta nyt ei vain jostain syystä lähde. Ensimmäisessä erässä paikat menivät kaverille 100–0. On vaikea sanoa, mistä se johtuu, Laakso sanoi.

Laakso muistutti, että jääkiekko on kiva laji.

– Tätä on aina mukava pelata. Ei tämä ole niin vakavaa, nyt pitää antaa vain mennä.

Puolustaja valoi uskoa, että kahdeksan pisteen ero on vielä mahdollista kuroa umpeen.

– Onhan niitä pisteitä vielä jaossa. Kaikki muistavat viime vuodelta, että kaikki on mahdollista. Niin ei auta kuitenkaan ajatella. Meidän pitää vain keskittyä lauantaihin ja pelata jokainen jätkä yksilönä niin hyvin kuin mahdollista. Silloin pelaamme joukkueenakin hyvin, hän sanoi.

JYPin tehopelaaja oli Markus Hännikäinen, joka teki avausmaalin lisäksi myös kotijoukkueen viimeisen osuman. Maalinteossa onnistuivat myös Miika Lahti ja Darryl Boyce. (HäSa)

Asiasanat