Uutiset

Tölkkejä valmistuu keväällä

-Tölkkitehdas käynnistyy vaiheittain kevään aikana, Can-Packin Suomen maajohtaja Pekka Sokka sanoo.

Sokka ei halua tämän tarkemmin kertoa Hämeenlinnan tehtaan käynnistymisestä, jossa on paljon erilaisia vaiheita. Tuotanto aloitetaan vähitellen.

-Asiat ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Emme halua turhia spekulaatioita markkinoille ilmoittamalla tarkkoja päivämääriä.

Tölkkitehtaan koneiden asennukset aloitettiin jo viime vuoden lopulla. Can-Pack investoi Suomen tehtaaseen kaikkiaan vajaa 100 miljoonaa euroa.

-Rakennus on jo siinä määrin valmis, että asennukset on saatettu aloittaa. Tuotannon lopullinen käynnistäminen edellyttää, että rakennus on kokonaan valmis.

Can-Packin tehdas työllistää Hämeenlinnassa 100-150 työntekijää. Yhtiö aloitti jo viime vuoden syyskesällä työntekijöiden haun erilaisiin tehtäviin.

Ei luokiteltu?työntekijöitä

Yhtiö on ilmoittanut, että käynnistämisvaiheessa tehtaaseen tulee ulkomaisia asiantuntijoita, lähinnä Puolasta, joilla on kokemusta koneiden käytöstä. Hämeenlinnassa avataan Suomen ensimmäinen alumiinisia juomatölkkejä valmistava tehdas.

-Osa palkatuista työntekijöistä on kotoisin täältä ja osa muualta. Useita työntekijöitä tulee lähistöltä.

Sokka ei halua kertoa, kuinka monen työntekijän kanssa on tähän mennessä solmittu työsopimus. Hän ilmoittaa, että henkilöstön palkkaaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti.

-Emme laske, mistä ihmiset tulevat töihin. Tärkeintä on, että heillä on oikea motivaatio, peruskoulutus ja kokemusta. Emme luokittele ihmisiä.

Tehdas valmistaa aluksi 900 miljoonaa juomatölkkiä vuodessa. Can-Pack on varautunut siihen, että tulevaisuudessa tehdasta laajennetaan ja tuotantoa kasvatetaan.

-Käynnistysvaiheessa tehtaaseen tulee riittävä määrä asiantuntijoita, joista osa lähtee täältä käynnistysvaiheen jälkeen. Osa on pidempään täällä.

Maajohtaja Sokka sanoo, ettei yritys halua rajoittaa Hämeenlinnaan tulevia asiantuntijoita työpaikan valinnassa. Rajat ovat Euroopan unionissa avoinna.

-Jos joku haluaa jäädä tänne pysyvästi, hän voi jäädä.

Suomessa tarvitaan paljon erilaisia lupia suuren tehtaan rakentamiseen ja sen tuotannon käynnistämiseen.

-Osa ottaa pidemmän aikaa. Mitään ongelmia ei ole ollut vaan asiat ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. (HäSa)