Uutiset

Tölkkitehdas Hämeenlinnaan - ainakin 150 uutta työpaikkaa

Puolalainen juoma- ja säilykepurkkeja valmistava yritys Can-Pack perustaa Hämeenlinnaan uuden juomatölkkitehtaan. Tehdas tulee ensimmäisessä vaiheessa työllistämään noin 150 henkilöä ja myöhemmin määrä voi lisääntyä vielä sadalla.

Tehdas rakennetaan Hämeenlinnan Moreeniin Itäportintielle. Can-Pack on ostanut alueelta 4,5 hehtaarin tontin, jolle rakennetaan noin 15 000 neliömetrin laajuinen juomatölkkitehdas.

Uusi tehdas sijoittuu alueella jo toimivien Herlitzin ja Schenkerin toimitilojen läheisyyteen. Alue on jo kaavoitettu teollisuuskäyttöön ja uuden tehdasrakennuksen rakennustyöt aloitetaan ensi keväänä. Tehdas otetaan käyttöön keväällä 2012.

Ainakin 150 uutta työpaikkaa
Tehdas tulee ensimmäisessä vaiheessa työllistämään noin 150 henkilöä. Mahdollinen toinen tuotantolinja tulisi työllistämään lisäksi noin 100 henkilöä.

Hämeenlinnan kaupungin, Kehittämiskeskus Oy Hämeen ja Can-Pack S.A:n välisiä neuvotteluja on käyty huhtikuusta saakka ja sopimus kiinteistökaupasta allekirjoitettiin viime viikon torstaina.

Kehittämiskeskuksen yrityspalvelupäällikön Ari Räsäsen mukaan yhtiön sijoittumiseen Hämeenlinnaan vaikuttivat Hämeenlinnan sijainti ja muut logistiset syyt.

Suuri tekijä alallaan
Can-Pack S.A:n liikevaihto on noin miljardi USA:n dollaria ja se työllistää maailmanlaajuisesti 3 100 ihmistä.

Tonttisopimuksen yhteydessä on tehdasrakennuksen rakentamisesta tehty urakkasopimus Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa. (HäSa)

Lisää aiheesta keskiviikon Hämeen Sanomissa

Päivän lehti

4.6.2020