Uutiset

Tomaattifestarin toriteltta täyttyi verkalleen

Tunnelma oli hillityn rauhallinen ja torille pystytetty sirkusteltta täyttyi puolilleen, kun yhdeksännet stand up -komiikkafestivaalit polkaistiin käyntiin Hämeenlinnassa keskiviikkona.

-Ensimmäinen ilta on aina vähän hiljaisempi, mutta esimerkiksi lauantaina teltan kaikki esitykset on jo myyty loppuun, järjestyksenvalvojana toiminut Charlotta ”Birgitansisko” Putkonen sanoi.

Putkonen uskoo, että Kasvihuoneeksi nimetty toriteltta on madaltanut kynnystä ja tehnyt stand up:ia tunnetuksi yleisön keskuudessa.

-Kun ihmiset näkevät teltan, he saattavat tulla vilkaisemaan ohjelmajulistetta ja tulevat sitten illalla tai seuraavana päivänä esitykseen.

Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin toriteltta on käytössä nyt kolmatta vuotta. Muut esityspaikat ovat Verkatehtaan Vanaja-sali, Verstas-teatteri, teatterin päänäyttämö sekä keskustan ravintolat.

Nyt saa nauraa
Hattulalainen Ville Anunti sanoo katselevansa lavakomiikkaa mieluummin sirkusteltassa tai pubissa kuin Verkatehtaan isossa salissa.

-Täällä on tiiviimpi tunnelma, sali on vähän turhan iso, hän arvioi.

Anunti tuli festivaaleille neljän hengen seurueessa, jonka liikkeellepanevana primus motorina oli hattulalainen Tiina Tuominen.

-Viime vuonna missattiin vahingossa koko tapahtuma, niin nyt päätettiin lähteä heti ensimmäisenä iltana, Tuominen sanoo.

Seurueen mielestä festivaalia kannattaa kannustaa, kun sellainen kerran kotinurkilla järjestetään.

-Tulee vähän vaihtelua arkiviikollekin.

-Hauskaa.

-Saa nauraa, Ville Anunti sekä turenkilaiset Pekka Palmgren ja Kaisa Koivu perustelevat.

Sirpaletta ja sooloja
Toriteltan ensimmäinen ilta alkoi perinteisellä sirpaleohjelmalla, jota tarjosivat lavakoomikot Arimo Mustonen, Rami Valli, Harri Langström ja Ismo Leikola. Show’n aikana selvisi muun muassa, miksi pienet paikkakunnat ovat mukavampia kuin isot (ihmiset ovat tungettelevuuteen asti välittömiä) ja miten nykyaikainen terveydenhuolto suhtautuu liikalihavuuteen (hoidetaan kuten muutkin sairaudet: menkää kotiin, levätkää hyvin ja juokaa paljon. Töihin sitten kun oireet ovat hävinneet).

Verstas-teatterissa illan tarjontaan kuului Jukka Lindströmin ja Marko Kämäräisen teemashow Kannattaa matkustaa kun vielä voi. Se käsitteli kolmikymppisen perheenpään arkea vauvalehtien ja isyyspäiväkirjojen puristuksessa. Vanaja-salissa taas revittiin huumoria mm. Jussi Simolan ja Tommi Mujusen johdolla.

Tänään torstaina Riku Suokas ja Mika Eirtovaara taltioivat DVD:lle parhaita klassikkojuttujaan teatterin päänäyttämöllä otsikolla Täältä ikuisuuteen. Vanaja-salissa lavalle astuu festivaalin englantilainen päävieras Rich Hall.

Perjantain ja lauantain aikana nähdään muun muassa Ida Grönlundin, Anitta Ahosen ja Ismo Leikolan sooloesitykset sekä perinteinen open mic -show, jossa yleisön keskuudesta valitut tuomarit äänestävät, ketkä taitojaan esittelevistä uusista koomikkokyvyistä pääsevät jatkoon. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020