Uutiset

Tommi Evilän kone yskähteli Tarmon tähtikisoissa

Tampereen Pyrinnön pituushyppääjä Tommi Evilä, 31, ei yltänyt tavoitteeseensa keskiviikkona Kaurialan kentällä käydyissä Hämeenlinnan Tarmon tähtikisoissa. Evilä kävi tosissaan omissa nimissään olevan Kaurialan kenttäennätyksen 791 kimppuun, mutta sai tällä kertaa tyytyvä voittotulokseen 785.

– Jos toiseksi sijoittunut Mikko (Kivinen) ei olisi ponnistanut jo toisella hypyllään 778, olisimme todennäköisesti jääneet pommittamaan seitsemän ja puolen metrin siivuja. Olen edelleen ennätyskunnossa, mutta nyt pitää taas siirtää tähtäintä, Evilä suunnitteli.

Evilän täytyy olla kovassa kunnossa, sillä ei mies muuten puhuisi jopa Suomen ennätyksen hyppäämisestä vielä tänä syksynä. Kalevan kisoissa mies venytti kesän pisimmän siivunsa (808), mutta paukkuja on kuulemma vaikka SE-lukujen 822 lyömiseen.

– Tänäänkin homma alkoi ihan hyvin, mutta sitten ilmeni pieniä tekniikkaongelmia. En kuitenkaan suostu vielä lyömään naskaleita pakkiin, vaan seuraavaksi yritetään pitkää hyppyä sunnuntaina Sastamalassa ja sitten syyskuun alun Suomi-Ruotsi-maaottelussa. Etenkin Helsingin olympiastadionin mondo-pinnoite sopii minulle hyvin, Evilä muistutti.

Tähtikisojen pituuskisa oli Tommi Evilän ja SM-pronssimiehen Mikko Kivisen (Lohtajan Veikot) välinen show. Kolmanneksi hypännyt Paimion Urheilijoiden Matti Mäkitalo nimittäin lensi pisimmällä hypyllään 714.

Kiekkoringissä odotetut voittajat
Tarmon kisoissa katsastettiin urheilijoita myös Ruotsi-maaottelun. Näyttöjä syyskuun 9.-10. päivinä käytävään kisaan annettiin miesten ja naisten kiekonheitossa, naisten kolmiloikassa ja miesten ja naisten viidellä tonnilla.

Kiekkoringissä pyörähdeltiin tuttujen Kaurialan kävijöiden tahdissa. Miesten kisan voittoon linkosi limppunsa Keski-Uudenmaan Urheilijoiden Mika Loikkanen ja naisten Pyrinnön Tanja Komulainen.

Loikkasen pisin heitto kantoi 55,56. Se ei juurikaan lämmittänyt Kalevan kisojen pronssimiestä.

– Koko kausi on ollut aika surkea. Kuvaavaa on, että kauden parhaan heittoni 57,47 olen viskannut hallissa.

– Kaurialassakin on ihan hyvä heittää, mutta ei tuo kaksinen voittotulos ollut, Loikkanen pohti.

Loikkasen lisäksi palkintopallille nousivat Himangan Urheilijoiden Joni Mattila (54,18) ja Viipurin Urheilijoiden ikinuori Pertti Hynni (53,80).

Naisten kisan voittaja Tanja Komulainenkaan ei oikein innostunut tähtikisojen menosta. Voittotulostaan 53,72 hän kuvaili ”arki-illan ryppistykseksi”.

– Heitot olivat kyllä ihan ok, mutta kiekonheitto on aika mystinen laji. Harjoituksissa kulkee paljon paremmin, myönsi Komulainen, jonka kauden paras heitto on kantanut 57,10.

Räsänen nopein viidellä tonnilla
Joensuun Katajan Matti Räsänen lähti jahtaamaan 5 000 metrillä hyvää aikaa kirittäjään jäniksenä lähes maaliin saakka urakoinut TuUL:n Lewis Korir. Aivan nappiin homma ei kuitenkaan onnistunut, sillä Kalevan kisojen voittajan aika painui 14.05,11:ta.

– Juoksu oli kyllä jo nyt hieman parempaa, mutta aikahan ei todellakaan tyydytä. Sairastelin heinäkuussa ja se verotti tuloskuntoa myös Kalevan kisoissa.

– Taitaa olla vauhtijuoksut tältä kaudelta juostu, sillä maaottelussakin taistellaan vain sijoituksista, Räsänen sanoi.

Naisten kisan voittoon paineli Joensuun Katajan Johanna Lehtinen (16.12,0). Toiseksi ylsi Kenttäurheilijat-58:n Laura Markovaara (16.36,3).

Estejuoksun Suomen ennätyksen haltija ja kymppitonnin viime vuoden Kalevan kisojen voittaja satsaavat tosissaan maaotteluun, sillä molemmilla jäivät väliin tämänkesäiset Kalevan kisat.

Ali-Huokuna availi hanojaan
Viipurin Urheilijoiden pikajuoksija Hannu Ali-Huokuna mielii myös Ruotsi-maaotteluun. Hämeenlinnalainen antaa näyttöjä kuitenkin vasta lauantaina Sastamalassa, jossa katsastetaan viestimiehistöä.

Ali-Huokuna availi hanojaan kuitenkin jo keskiviikkona Kaurialassa voittamalla satasen kisan ajalla 10,83. Toiseksi kiri Salon Vilppaan Samu Kurppa (11,03).

– Tämä lupaili aika hyvää lauantain kisaan. Olen potenut hieman flunssaa, mutta pikkuhiljaa meno alkaa taas sujua, Ali-Huokuna arveli. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic