Uutiset

Tommi Huostilalle …SM-hopeaa sprintissä

Lammin Säkiän Tommi Huostila hiihti hienosti SM-hopeaa Pyhäjärvellä, jossa ratkottiin nuorten sprinttimestaruudet perinteisellä tyylillä. Myös seurakaveri Valtteri Veikkola oli hyvässä vauhdissa.

Kuuteen sarjaan (N/M16-20) oli ilmoittautunut yhteensä 467 kilpailijaa. Lämpötila liikkui nollan vaiheilla ja asetti omat haasteensa huoltojoukoille.

Tommi Huostila oli M16-sarjan iltapäivällä hiihdetyssä karsinnassa neljäs ja selvitti tiensä suoraan kuuden hiihtäjän A-finaaliin. Alku- ja välieriä tässä ikäluokassa ei hiihdetty. Karsintaan osallistui 92 hiihtäjää.

Finaalissa Huostila karkasi karsinnan ykkösen Keravan Urheilijoiden Turo Sipilän kanssa muusta ryhmästä. Sipilä vei lopulta kullan ajalla 2.25,3 ja Huostilan aika oli 2.26,8. Pronssia sai Saarijärven Pullistuksen Topi Vertanen (2.32,4).

M18-sarjassa Valtteri Veikkola avasi kisapäivän vahvasti hiihtämällä karsinnan kakkoseksi edellään vain Ylistaron Kilpa-Veljien Karri Hakala.

Erävaiheessa Veikkola otti alkuerässään selkeästi jatkopaikan, mutta välierässä hän taipui kirissä viidenneksi. Erän kärkikolmikko eteni finaaliin.

Finaalin voittoon kiri Karri Hakala ennen Olli Vertasta (Saarijärven Pullistus). Pronssia sai Wiljam Fors (SK Åsen). Veikkola oli lopputuloksissa SM-yhdeksäs.

Muut suomenmestarit ovat Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen (M20), Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä (N20), Kymin Koskenpoikien Nea Katajala (N18) ja Vehkalahden Veikkojen Sanni Pihl (N16).

Sunnuntaina Pyhäjärvellä hiihdetään perinteisellä tyylillä Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut kahdessatoista sarjassa (N/M 14-20), joihin on ilmoittautunut yhteensä 665 nuorta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020