Uutiset

Tommi Kalliopuska keilasi ykköseksi

Hämeenlinnalainen Tommi Kalliopuska keilasi voittajaksi KiKen Rojauksen finaalissa. Juvel-Teamin Kalliopuskan tulos kuuteen sarjaan oli komea 1471 (tasoitus 42 pist). Toiseksi ylsi saman seuran Tuomas Kilpi 1440 (66) tuloksella, ja Riihimäen Sinisten Juuso Tiainen oli kolmas 1419 pisteellä. Hyvinkääläinen ACat seuran Tuula Tamminen oli parhaana naisena neljäs ja Juvel-Teamin Jouni Huusko viides. Kovatasoisessa finaalissa kaikki viisi parasta keilasivat yli 1400 pistettä.

Hämeenlinnan keilahalliin kerääntynyt runsaslukuinen yleisö sai nähdä kovatasoisen ja tasaisen taiston voitosta. Finaali alkoi Kalliopuskan ja Tiaisen hallinnalla. Alkusarjoissa he vuorottelivat johtopaikalla ja tekivät samalla koko ajan eroa kanssakilpailijoihinsa. Neljännen sarjan jälkeen näyttikin siltä, että kilpailu olisi kahden kauppa. Muilla oli kuitenkin vielä sanansa sanottavana, varsinkin Tuomas Kilvellä.

Kalliopuskan ja Tiaisen tulostason hieman laskiessa muut saivat kurottua eroa kiinni. Viidenteen sarjaan Tuula Tamminen keilasi 273 pistettä, Kimmo Väänänen 263 ja Kilpi 233 ja he nousivat iskuetäisyydelle ykköstilasta. Myös Sami Rauhaniemi (Siniset) oli tuossa vaiheessa hyvin taistelussa mukana.

Viimeisessä sarjassa Kalliopuska sai taas pelin uomiinsa ja ratkaisi voiton jo pari ruutua ennen loppua. Kilpi jatkoi hurjaa kaatorulettiaan, keilasi viimeiseen sarjaansa 289 pistettä ja nousi kuudennelta sijalta toiseksi. Tiaisella pienet ongelmat jatkuivat ja kun hyvistäkin osumista jäi yksittäisiä keiloja pystyyn, joutui hän taipumaan kolmanneksi.

Ennen viimeistä sarjaa seitsemäntenä olleella Jouni Huuskolla oli vielä viimeisessä ruudussa mahdollisuus ohittaa Tiainen mutta hieman epäonnistunut avausheitto ei tuottanut tarvittavaa kaatoa. Näin hän jäi tasatulokseen Tammisen kanssa ja sijoittui viidenneksi. Sami Rauhaniemi oli lopulta kuudes ja Juvel-Teamin Lauri Sipilä seitsemäs.

Alkukilpailun perusteella palkittiin parhaana veteraanina KiKen Lauri Vivolin ja parhaana naiskeilaajana KiKen Heli Heinonen. Junioreiden palkinnon pokkasi Juvel-Teamin Lauri Sipilä. (HäSa)

Asiasanat