Uutiset

Tommi Lindroos Cocksin toiminnanjohtajaksi

Käsipalloseura Riihimäen Cocks saa uuden toiminnanjohtajan. Menestyneen seuran riveihin on palkattu hämeenlinnalainen Tommi Lindroos, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa HPK-juniorijääkiekon seurasihteerinä ja toiminnanjohtajana. Cocksiin Lindroos siirtyy Hämeenlinnan liikuntahallien palveluksesta, jossa hän työskenteli reilun vuoden ajan liikuntapaikkojen hoitajana.

– Palaan innoissani urheiluseuratyöhön lyhyen tauon jälkeen. Cocks on suomalaisessa urheilussa loistava esimerkki kunnianhimoisesta ja määrätietoisesti kehittyvästä seurasta. Olen ehtinyt jo hieman kurkistaa seuran arkipäivään ja koen tulevani intohimoiseen ja yhteisiin tavoitteisiin uskovaan joukkoon.

– Myös seuran visio ja arvot kohtaavat omien arvojeni kanssa. Cocksissa on tehty jo kovaa työtä pienen kaupungin menestystarinan rakentamiseksi ja seura on edellen valmis panostamaan kasvuun ja uusiin saavutuksiin. Erityisesti seuran arvoista minulle merkitsevät sitoutuneisuus ja yhteisöllisyys, Lindroos korostaa.

Cocks on tunnettu menestyneestä liigajoukkueestaan, mutta seurassa on myös junioritoimintaa. Kasvusta parhaimpana esimerkkinä voidaan pitää koulukäsipalloturnausta, johon osallistui 537 lasta ja nuorta.

Lindroosilla on tärkeä rooli linkkinä vanhempien ja junioripelaajien välillä. Cocksin puheenjohtaja Jari Viita uskoo uuden toiminnanjohtajan pystyvän hedelmälliseen yhteistyöhön eri-ikäisten käsipallon ystävien kanssa.

– Kasvava seura tarvitsee toiminnan kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen toimintaan sitoutuneita vanhempia, joita pitää kouluttaa niin valmentajiksi, joukkueenjohtajiksi, huoltajiksi, ajanottajiksi ja kirjureiksi, kahvilanpitäjiksi kuin tuomareiksikin. Nämä tehtävät vaativat ammattitaitoa ja sitoutuneisuutta. Näistä syistä seura on palkannut toiminnanjohtajakseen juuri Lindroosin, sanoo Viita.

Lajina käsipallo on Tommille uusi tuttavuus, mutta hän uskoo vanhan taustan tuovan vankkaa kokemusta ja tietotaitoa jääkiekon junioritoiminnan puolelta. ”Lajin perusteisiin ja juniorivalmennuksen kulmakiviin tutustuminen on mielenkiintoinen perusasia. Tarkoituksena on kehittää Cocksia kokonaisvaltaisesti seurana, jotta seuran kaikilla jäsenillä olisi toiminnan tavoitteet kristallinkirkkaasti selvillä.”

Käsipallon on lajina uusi tuttavuus Lindroosille. Miehelle on kuitenkin jo muodostunut kuva siitä, miten toimintaa tulisi kehittää.

– Lasten ja nuorten urheilussa sekä seuratoiminnassa yleisesti tietyt asiat ovat yhteneviä riippumatta lajirajoista. Tärkeintä on hoitaa perusasiat hyvin ja ryhdikkäästi, jotta kehitys voi kukoistaa. Minun tulee vastata siitä, että jokainen Cocksin toiminnassa mukana oleva ja toimintaan mukaan haluava saa siihen tarvitsemaansa tietoa ja koulutusta, Lindroos suunnittelee.

Asiasanat