Uutiset

Tommi Pinta vahvistamaan Huskiesia

Ensimmäiseen Vaahteraliigakauteensa valmistautuva Hämeenlinnan Huskies on tehnyt kovan luokan hankinnan hyökkäysosastolleen, kun maajoukkueen sisempi laitahyökkääjä Tommi Pinta teki sopimuksen hämeenlinnalaisseuran kanssa. Liki kaksimetrinen Pinta pystyy tuomaan ulottuvuutta ja voimaa Huskies-hyökkäykseen.

– Minulla on Suomen oloihin aika poikkeuksellinen fyysinen olemus. Ei meitä tämän kokoluokan äijiä tuolla alakentällä paljoa juoksentele, yli satakiloinen Pinta sanoo.

Fyysisten ominaisuuksien lisäksi Pinta uskoo, että hänen pitkästä kokemuksestaan kotimaan ja ulkomaan sarjoista on apua myös uudessa joukkueessa.

– Joukkue on juuri noussut liigaan. Täällä on todella positiivinen vire. Mutta minä pystyn tuomaan joukkueeseen kokemusta ja näkemystä. Myös sellainen tietty tietämys pelistä varmasti auttaa, Pinta jatkaa.

Pinnan lisäksi Huskies teki sopimukset myös Jani Luiron, Ruben de Ruiterin ja Jonathan Ashtonin kanssa. De Ruiter tuli joukkueeseen Belgiasta.

– Tulin Hämeenlinnaan oppimaan ja kehittymään. Haluan myös tuoda fyysistä puoltani peliin mukaan, de Ruiter lupaa.

Huskiesin varapuheenjohtaja Teemu Lahti on tyytyväinen uusiin hankintoihin. Heistä Pinta ja de Ruiter olivat mukana lauantain harjoituksissa.

– Nämä kaverit olisivat maajoukkuetason pelaajia missä tahansa Euroopan maassa. Molemmat ovat todella urheilullisia pelaajia, ja molemmat ovat meidän pelisysteemin sopivia miehiä, Lahti kehuu.

Huskies ei ole lähdössä Vaahteraliigaan nöyristelemään ja säilyttämään sarjapaikkaansa, vaan tavoitteet ovat jo heti ensimmäisellä kaudella korkealla. Sen takia uudet hankinnatkin tulivat joukkueeseen.

– Todettiin, että meidän oli pakko vahvistua, kun suurimmalla osalla meidän joukkueesta ei ole kokemusta Vaahteraliigasta, Lahti sanoo.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic