Uutiset

Tommy Tabermann tyynyn alla

Tyynyni alla on viikon verran maannut runoilija Tommy Tabermann. Ajanjakso ei ole jättänyt henkisiä eikä näkyviä mustelmia, muttei niiden synty kovin kaukana ole ollut.
Valitettavasti kyse ei ole prinsessa ja herne -efektistä.

Tekstimuotoon pakattu Tabermann, tarkemmin sanottuna Tabermannin ja makuuhuonekalustefirma Unikulman AD:n Era Mikkolan yhteistuote, tyynynaluskirja, on pieni ja litteä.

Viaton koko pettää. Tabermannin runoista ja Mikkolan nukkumisohjeista koostuva, 68-sivuinen Uni unelta rakkaampi on pelottava läpyskä. Vasemmalla sivulla Mikkola tarjoilee tietoa, oikealla Tabermann taidetta. Taustakuvina häilyy vesihelmiä hämähäkinverkossa, muuttolintuja sinisellä taivaalla, murmelinnaamoja ja sen sellaista romanttis-unellista.

Ensimmäisenä yönä saapuvat painajaiset. Kaikista niistä ei voi syyttää tyynynaluskirjaa, sillä en ole vielä lukenut sanaakaan. Kirja kuitenkin vahvistaa orastavaa uskoa tiedon imeytymiseen kankaan läpi.

Kirjanen on kuin kummitusjuttu. Mitä kaikkea patjalla voikaan hiiviskellä, jos lähdetään siitä, että runoilija tietää, mistä puhuu. Toisena koeiltana selviää, että peittojen alla voi piillä vaikka käsi.

Mikään, mikään/ ei ole niin löytämistä/ kuin löytää/ pimeässä, kesken kipeästi ontuvan unen/ käsi/ joka puhuu viidellä sormella/ selvää kieltä: Tänne/ sinä kuulut!

Apua!

Kolmantena iltana lätty vie taas unet. Nyt naurattaa. Unikulman osuus on muka-tiedettä tyyliin ”kauneusunien tiedetään vähentävän mm. ryppyjä ja ylipainoa”.

Mutta ei tämä vielä mitään. Era Mikkola nimittäin olettaa satunnaisen lukijan sängyssä piilevän hurjia voimia. Katsokaa vaikka: ”Aloita päiväsi moottorivuoteessasi rentouttavalla hieronnalla.” Tai: ”Nosta päivän päätteeksi vuoteesi jalkopäätyä ja anna jalkojesi rentoutua”.

Kirjaselle heruu hupiarvosta yksi porkkana. Siitäkin huolimatta, että Kuponkiuutisten kokoinen teos maksaa melkein 30 euroa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic