Uutiset

Toni Eriksson karkasi muilta

Pitkään kestänyt talvi viivytti moottoripyöräilyn cross country -luokan kauden alkua viikolla, mutta hyvää kannattaa totutusti odottaa. Sunnuntaina lähes 600 lajin harrastajaa pääsi irti Parolannummella SM-sarjan kauden avausosakilpailussa. Parhaiten Parolannummen maastot hallitsi Toni Eriksson, joka otti ylivoimaisen voiton.

– Voitto lähdin hakemaan ja se myös tuli. Olen todella tyytyväinen päivän suoritukseeni, Eriksson jutteli heti maaliin päästyään.

Suositulla enduron ja motocrossin yhdistelmälajilla on toista kautta SM-arvo.

Eriksson ei saanut sunnuntain Panssari CC -kilpailuun hyvää lähtöä, mutta se ei kahden tunnin kilpailussa lopulta haitannut.

– Lähtö oli huono, mutta reitillä oli yksi paha upotuskohta, johon jäi viisi kaveria edestäni jumiin. Löysin oman linjan, pääsin heti kakkoseksi ja kierroksen lopussa pääsin nousemaan ykköseksi. Vedin eroa kakkoseen heti mukavasti. Ykkössija tuli omalla varmalla ajolla, 26-vuotias kuljettaja kertasi kilpailua.

Ainoana viimeiselle kierrokselle

Eriksson lähti ainoana kärkipään kuljettajana matkaan viimeiselle kierrokselle.

– Viimeinen kierros oli helppo. En ollut ihan varma muiden ajosta tai lähtikö joku perääni eli oliko minulla varaa mokata päätöskierroksella. Vedin viimeisen kierroksen sitten täysiä, Eriksson sanoi.

Tamperelaista Hämeen Moottorikerhoa edustava kuljettaja ei todennäköisesti pysty kilpailemaan koko cross coyntryn SM-sarjaa motocross-kiireiden takia.

– Ajan kokonaan motocrossin MX1-sarjan SM-osakilpailut. Sen SM-kausi alkaa ensi viikonloppuna Hyvinkäällä ja olen tietysti mukana. Aika ei oikein riitä kaikkiin sarjoihin, joten valintoja on välillä tehtävä ja repiä aika jostain. Jotkut enduro- ja motocross-kilpailut ovat samana viikonloppuna. Se on raskasta, mutta pitää vain jaksaa. Cross countryn suomenmestaruus ei varmaankaan ole mahdollisuutta. Kisat menevät sen verran pahasti päällekkäin. Olen mukana aina kun pääsen, avausosakilpailun voittaja lupasi.

Mertsalmella oli pitkä päivä

Panssari CC:n pitkä kilpailupäivä alkoi jo yhdeksältä aamulla. Ensimmäisenä ajetun naisten luokan voiton otti Hanna Mertsalmi. Mertsalmi kiersi tunnin aikana seitsemän kierrosta. Padasjoen Moottoriurheilijoita edustava Mertsalmi oli sunnuntain urakoija, sillä hän osallistui myös B-luokan kahden tunnin kilpailuun.

Nuorten sarjan voittoon ajoi järjestävän seuran, Kangasalan Moottorikerhon, Joel Kolehmainen ennen Toni Koskista ja Roni Kytöstä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic