Uutiset

Tonni halutaan täyteen

Steelersin salibandyjoukkueen päävalmentaja Jani Järvinen uhkuu innostusta kauden kynnyksellä. Steelers pääsee korkkaamaan Elenia-areenan sarjapeleissä heti lauantaina, kun se saa kello 17 vastaansa paikallisvastusjansa Lammin Salibandyn.

– Meillä on uusi joukkue ja halli, ja pääsemme heti pelaamaan kotona. Hienommin ei voisi kausi alkaa, kun edessä on heti paikallisottelu, Järvinen hehkuttaa.

Steelers ja LaSB ovat yhdessä asettaneet lauantaille kovan yleisötavoitteen. Seurojen tarkoitus on saada lehtereille tuhat katsojaa. Se rikkoisi kirkkaasti toiseksi korkeimman sarjatason yleisöennätyksen 821 katsojaa, joka tehtiin vuosituhannen alussa Oulussa.

– Tonni täyteen, sitä olemme rummuttaneet puolitoista kuukautta. Jos emme nyt siinä onnistu, niin en tiedä, miten siinä voisi onnistua. Haaste on tietysti kova, koska olemme vielä Divari-joukkue ja Hämeenlinna on tunnettu kiekkokaupunki. Meidän pitää esittää voittavaa salibandya, jotta ihmiset tulevat katsomaan pelejä ja tuleva vielä toistekin, päävalmentaja puhuu.

Tasainen sarja

Järvinen odottaa alkavasta kaudesta viime kauden tavoin tasaista.

– Tämä on niin sairas sarja tänäkin vuonna. Veikkaan, että 1–2 pistettä erottaa, kuka pääsee pudotuspeleihin ja kuka putoaa alemmas. Joukkueiden materiaalit ovat tasaiset. Viime vuodesta saimme sellaisen opin, että jokaiseen otteluun pitää asennoitua kauden finaalina. Ensimmäinen finaali meillä on lauantaina kello 17 LaSB:ia vastaan, Järvinen muistuttaa.

Valmennusurallaankin jo kokenut Järvinen oli viime kaudella ensimmäistä kertaa Divari-joukkueen peräsimessä. Toinen kausi on valmentajallekin helpompi.

– Kausi opetti paljon. Tällä kaudella minun ei enää tarvitse arpoa ja miettiä vastustajien pelaamista. Niistä meillä on paljon tietoa, joten valmennuksellisesti kausi on helpompi. Se ei ole kuitenkaan se juttu. On jokavuotinen haaste saada pelaajista paras irti.

Paperilla vahvistunut

Steelersin kokoonpano on tällä kaudella vahvempi kuin aikaisemmin. Joukkue sai paluumuuttajina Sveitsissä pelanneet Timo Johanssonin ja Sami Saarisen. Lisäksi esimerkiksi Miiro Maunula vaihtoi kaupungin sisällä joukkuetta Lammilta Hämeenlinnaan.

– Olemme vahvistuneet paperilla. On hyvä asia, että meillä on enemmän työkaluja käytettävissä. Kausi näyttää, miten onnistumme, Järvinen pohtii.

Järvinen aloitti tämän kauden Steelersin rakentamisen jo viime vuoden marraskuussa.

– En olisi uskonut, että saamme Lastikan Villen, Iiro Nurmisen, Miiro Maunulan, Niko Jonaesonin Hyvinkäältä ja nämä kaksi Sveitsin sankaria samalla kertaa. Onnistuimme hyvin joukkueen rakentamisessa hyökkäyspäässä, mutta muuten se jäi vähän piippuun. Sille ei nyt voida mitään, ja teemme näistä pelaajista niin hyvän orkesterin kuin pystymme, Järvinen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic