fbpx
Uutiset

Topias Laine nappasi keihäskullan nuorten kesäolympialaisissa

Toisen polven huippu-urheilija Topias Laine käänsi ennätysheitollaan nuorten olympialaisten keihäskilvan voitokseen tiistaina Buenos Airesissa. Kolmannelta sijalta kilpailun toiseen osaan lähtenyt Laine kohensi ennätystään yli kaksi metriä tulokseen 78,75 ja otti nuorten olympiahistorian ensimmäisen kultamitalin Suomeen.

Laineen kokonaistulos oli 153,42 metriä. Kilpailun ensimmäisessä osassa Laine heitti keihään 74,57 metriin.

– En tiedä mitä sanoa, olen niin iloinen, Laine kommentoi voittoaan Urheiluliiton nettisivuilla.

– Oli jännät paikat, kun heitin kilpailun ensimmäisenä. Piti omien suoritusten jälkeen katsoa koko kierros loppuun ennen kuin sijoitus varmistui.

Laine kohensi ennätystään yli kaksi metriä ja nousi samalla 17-vuotiaiden Suomen tilastossa kaikkien aikojen kymmenenneksi 700 gramman keihäällä.

– Hyviä heittoja ne olivat. Nyt en pysty muuta sanomaan, Laine totesi.

Edellisen ennätyksensä 76,44 Laine heitti 17-vuotiaiden SM-kisoissa Espoossa heinäkuussa.Pitkä lista kiitoksiaArgentiina Gustavo Osorio oli nuorten olympialaisissa toinen, ja Tshekin Martin Florian otti pronssimitalin.

Laine voitti viime vuonna keihäänheiton nuorten olympiafestivaaleilla. Viime kesänä hän saavutti pronssimitalin 17-vuotiaiden EM-kisoissa.

Valmentajaisä Yki Laine kilpaili 1980-luvulla maajoukkuetasolla ja heitti nykyisellä 800 gramman keihäsmallilla ennätyksekseen 79,70. Valmennustiimiin kuuluu myös Harri Laiho.

– Iso kiitos valmentajaisälle, broidille ja perheelle. Ne on aina olleet tukena. Ja toiselle valmentajalle Harrille tietysti myös, Laine kiitteli mestarina.

Laineen on nuorten olympialaisten lyhyen historian kuudes mitalisti. Nuorten olympialaiset on järjestetty aiemmin 2010 Singaporessa ja 2014 Nanjingissa. Nuorten olympialaisissa kilpailevat 15-18-vuotiaat 32 lajissa.

http://yleisurheilu.fi/uutinen/laine-ennatysheitolla-voittoon-oli-jannat-paikat

Asiasanat

Menot