fbpx
Uutiset

Torbjörn Magnusson nimitettiin Sammon johtoon – Björn Wahlroos jää pois Nordean hallituksesta

Wahlroos jatkanee tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Hän kuitenkin luopuu Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta.
Björn Wahlroos jatkaa tehtävässään Sammon hallituksen puheenjohtajana. Arkistokuva. Kuva: Pekka Lassila

Sammon uudeksi konsernijohtajaksi on nimitetty Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson. Asiasta kertoo tiedotteessaan Sampo Group.

Ruotsalainen Magnusson aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta vuonna 2020. Sammon nykyinen konsernijohtaja Kari Stadigh jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Magnusson nousee myös Ifin hallituksen puheenjohtajaksi ja aloittaa tehtävässään välittömästi. Magnusson on toiminut Ifin johdossa noin 17 vuotta.

Wahlroos jättää Nordean mutta jatkaa Sammon hallituksessa

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos jatkanee tehtävässään. Hän on kuitenkin luopumassa Sammon suurimman osakkuusyhtiön Nordean hallituksen puheenjohtajan paikasta. Magnusson on ehdolla myös Nordean hallituksen puheenjohtajaksi.

– Nordeassa perustukset pankin seuraavaan kehitysvaiheeseen ovat paikallaan. On sekä kunnia että haaste valvoa Nordean tulevaisuudensuunnitelmien toteutusta, sanoo Magnusson Sammon tiedotteessa.

Björn Wahlroos kuvailee pankin puheenjohtajuutta vaativaksi ja aikaa vieväksi tehtäväksi.

– Olen ylpeä siitä, että olen saanut ohjata Nordeaa läpi suurten muutosohjelmien, mutta nyt haluan tuoda uutta energiaa niiden toteutukseen. Sammon näkökulmasta Torbjörnin nimittäminen Nordean puheenjohtajaksi on oikea tapa organisoida konserni. Pankin puheenjohtajuudesta on tullut lähes kokopäivätyö ja täysipäiväisen johtajan tulisi vastata siitä, Wahlroos perustelee tiedotteessa vetäytymistään Nordean hallinnosta.

Väistyvä Stadigh: Magnusson oli ilmeinen valinta

Stadighin mukaan seuraajasuunnitelma on hahmottunut Sammossa jo jonkin aikaa. Hänen mukaansa Magnusson oli ilmeinen valinta uudeksi konsernijohtajaksi.

– Saavutin eläkeikäni yli kolme vuotta sitten, mutta olen jatkanut tehtävässäni hallituksen pyynnöstä. Nyt on aika siirtyä eteenpäin, Stadigh toteaa tiedotteessa.

Lisäksi Topdanmarkin nimitystoimikunta on ehdottanut torstaina, että Ifin varatoimitusjohtaja Ricard Wennerklint valitaan Topdanmarkin hallituksen puheenjohtajaksi. Hän korvaa Torbjörn Magnussonin, joka jää pois hallituksesta.

Sampo esittelee viime vuoden tulostaan ja nimitysrulettia tiedotustilaisuudesta torstaina iltapäivällä Helsingissä.

Juttua on päivitetty klo 11.40. Juttuun on täydennetty tietoja Sammon johtoon valitusta Torbjörn Magnussonista sekä lisätty Björn Wahlroosin kommentit ja täydennetty jutun kuvitusta.

Menot