Uutiset

Torikauppiaat pysyvät pois Asema-aukiolta

Toritoiminnan kokeilu asema-aukiolla ei innosta Riihimäen päättäjiä. Kokoomuksen valtuutettu Timo Sinivuoren ajatus on haudattu kaupunginhallituksessa.

Asema-aukio olisi Sinivuoren ja samoin Riihimäen yrittäjänaisten mielestä vilkastuttanut torikauppaa, joka on nykyisellään hiipunut lähes olemattomiin.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa samoin kuin kaupunginhallituksessa taas pelätään asemalla toimivan torin hiljentävän kaupungin ydinkeskustaa entisestään.

Riihimäellä siirrettiin muutama vuosi sitten kauppatorin paikka vanhan linja-autoaseman kupeesta kaupungin keskelle Granitin aukiolle.

Ajatuksena oli, että torikauppa olisi houkutellut asiakkaita ja asukkaita kaupungin keskustaan, jota asemalle valmistunut kauppakeskus näivettää.

Myyntikojut eivät kuitenkaan ole valloittaneet aukiota, vaikka sinne rakennettiin ohjelmalava, penkkejä ja kahvilakioskirakennus torikauppiaita palvelevine vessa- ja vesi- ja sähköpisteineen.

Ragnar Granitin aukio vetää väkeä suurten tapahtumien keskuksena, muttei viikoittaisina toripäivinä.

Granitin aukion toimintaa on vetänyt keskustan elävöittämisen eteen ponnistellut kaupunkikeskustayhdistys Virike, joka kuitenkin nyt on siirtänyt ohjelmavastuun kaupungille.

Riihimäen asema-aukion kaava sallii torikaupan tuomisen saattoliikenteen autopaikkojen tuntumaan. Ajatuksen isät miettivät aukiota tuhansien ihmisten läpikulkupaikkana, jossa muutama torikoju myyjineen virkistäisi aluetta. (HäSa)

Menot