Uutiset

Torilava kutsuu uusia esiintyjiä

 

Torilava on vapaa, tervetuloa esittämään ja esittäytymään!
 
Näin patistavat Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hayemeier ja markkinaisäntä Kari Karhu seutukunnan ihmisiä järjestämään ohjelmaa kesäiselle Hämeenlinnan torilavalle.
Ohjelmallisten tilaisuuksien ohella kauppatorin huippuhetkiä tulevat olemaan muun muassa Ranskalainen ruokatori touko-kesäkuun vaihteessa, iltatorit ja kesäkauden päättävä Härkätien juhla.
 
– Torilavalla voi esittää joko omaa ohjelmaa tai esitellä esimerkiksi yhteisönsä tai järjestönsä toimintaa, tai sitten voi tulla vaikka soittamaan ja laulamaan. Homma ei maksa mitään, mutta pelisäännöt sovitaan yhdessä, toriohjelmasta vastaava Sari Hayemeier sanoo.
 
Ranskalainen ruokatori on nelipäiväinen tapahtuma, jossa ranskalaiset valmistajat myyvät sikäläisiä ruokatuotteita makkaroista juustoihin, leipomotuotteista säilykkeisiin. Torilla paistetaan muun muassa patonkia.
 
– Tapahtumaan on tulossa myyjiä myös Italiasta, Saksasta, Puolasta ja Virosta. Näin kokonaisuudesta tulee kansainvälinen toritapahtuma. Toripäivät venyvät aina iltaan saakka, joten kaikilla on mahdollisuus tutustua ranskalaisen ruokakulttuuriin, Sari Hayemeier kertoo.
 
– Torilla järjestetään samaan aikaan ranskalaisautojen näyttely sekä muotinäytös, joten ohjelmaa riittää, Kari Karhu lupaa.
 
Kesän aikana katseet suunnataan erityisesti nuoriin. Kolme perättäisenä kesäkuun keskiviikkona järjestetään Nuorten musatori. Tapahtuma järjestetään kello 15–19.
 
Aikaisemmilta vuosilta tutut ilta- ja kirpputoritapahtumat pysyvät edelleen ohjelmassa.
 
– Kesän kuukausimarkkinat ovat erittäin suosittuja torimyyjien keskuudessa. Hämeenlinnan toria pidetään hyvänä kauppapaikkana, vaikka paikalliset eivät siihen aina uskokaan, Kari Karhu tietää myyjiltä saamansa palautteen perusteella.
 
Torille on tulossa ja vapuksi uusi torimökki. Niitä tulee kesän aikana käyttöön kaksi, ensi jouluksi jo toistakymmentä.
 
– Uudet mökit ovat helposti siirreltäviä ja uudelleen koottavia. Nykyinen torimökki on myynnissä. Kunhan hinnasta sovitaan, niin sen saa kusta omalle tontilleen, Kari Karhu sanoo
 
Tulevana lauantaina torilla on valtakuntaa kiertänyt Suomi-kiekkokiertue ja sunnuntaina puolestaan juhlitaan Tanssin päivän merkeissä. Alkuviikosta on vuorossa perinteinen vapputori.
Tämän jälkeen toritapahtumia järjestetään säännöllisesti.
 

Menot