Uutiset

Torinaluspysäköinti nousi taas ajankohtaiseksi

Lähiaikoina selvitetään, löytyykö Hämeenlinnan keskusta tilapäisiä pysäköintipaikkoja siksi aikaa, kun moottoritien katteen ja Etelärannan myllerrys jatkuu.

Valtuutettu Pekka Pohjalainen (kesk.) sai valtuuston yksimielisen kannatuksen ponnelleen, kun käsiteltiin hänen ja Jutta Äijälän (kok.) tekemää aloitetta pysäköintistrategian valmistelemisesta.

Pohjalaisen mukaan pula pysäköintipaikoista ajaa yrittäjiä yhä keskustasta Tiiriöön.

-Keskustan yrittäjät on unohdettu. Ehdotan päätökseen lisäkohdaksi sitä, että kaupunki ja pysäköintiyhtiö vielä kerran kartoittavat mahdollisuudet tilapäisten parkkipaikkojen luomiseksi ydinkeskustaan.

Pohjalainen mainitsi, että esimerkiksi toria voisi harkita väliaikaisratkaisuna pysäköintiongelmiin.

Hänen esityksensä hyväksyttiin lisäkohtana päätökseen.

Liikennesuunnitelma vanhentunut

Lähemmäs 30:n valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa esitettiin pysäköintistrategian laatimista Hämeenlinnaan. Valmisteluvaiheessa huomattiin, että kaupungin liikennesuunnitelmakin on lähes 30 vuotta vanha ja kaipaa kipeästi päivittämistä.

Valtuusto hyväksyikin nyt liikennesuunnitelman uudistamisen. Sen osana valmistellaan pysäköintistrategia. Sen laatimisen yhteydessä toriin liittyvät pysäköintikysymykset, myös torinaluspysäköinti selvitetään.

Hämeenlinnan Pysäköinti oy sai tehtäväkseen laatia alustavan rahoitussuunnitelman torinaluspysäköintilaitoksen rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Torinaluspysäköinti tutkitaan

Torin alustasta käytiin valtuustossa sananvaihtoa. Kylli Kylliäinen (kd.) mainitsi, että Keinuparkki on tyhjillään ja ennusti samaa rakenteilla olevalle Kaivoparkille.

Lisäksi hän vaati Hämeenlinnaan kävelykeskustaa, jossa on tilaa tanssia ja laulaa. Hän harmitteli, että autot on työnnettävä johonkin. Missään tapauksessa hänen mielestään ei kuitenkaan torin alle.

Jutta Äijälä muistutti, että torinaluspysäköinti nimenomaan poistaa autot ydinkeskustan katuverkolta näkymättömiin.

-Jotta Kyllin mainitsemat tanssijat ja laulajat mahtuvat kaduille.

Johannes Koskinen (sd.) arvioi, että pysäköintilaitoksen perustaminen rantatorille nykyisen linja-autoaseman tuntumaan voisi olla paljon realistisempi vaihtoehto kuin torin alle meneminen.

Asia kuitenkin selvitetään. (HäSa)