Uutiset

Torinosta koirien taivas

Voi väittää, että Italian Torino on muuttunut koirien taivaaksi. Kaupungin uuden järjestyssäännön mukaan jokaisen koiranomistajan on sakon uhalla kävelytettävä turreaan vähintään kolme kertaa päivässä.

Uhkasakko ei ole aivan pieni, sillä laiminlyönti saattaa ohentaa lompakkoa heti noin 500 eurolla.

Eikä tässä kaikki. Torino myös kielsi koirien turkin värjäämisen ”ja eläimen silpomisen kaikki muodot”. Sanamuoto tarkoittaa, että esimerkiksi hauvan häntää ei saa typistää.

– Torinossa on nyt laitonta muuttaa koiransa naurettavaksi leikkikaluksi, kuvaili sanomalehti La Stampa.

Jo tätä ennen Italiassa ovat olleet voimassa varsin tiukat säännöt koirien kohtelusta. Jos koiranomistaja on katsottu syylliseksi lemmikkinsä hylkäämiseen tai kiduttamiseen, hän on voinut saada 10 000 euron sakot ja vuoden vankeutta.

Torinon uudet säännöt ovat kuitenkin paljon entistä yksityiskohtaisemmat.

Maallikko saattaa kummastella, miten viranomaiset voivat tietää, kävelyttääkö jokainen koiraansa kolmasti päivässä. La Stampan mukaan tässä luotetaan naapureiden valvontaan ja ilmiantoihin.

STT

Ravintola-annoksen ihmissormen arvoitus alkaa ratketa

Pikaruokaan erikoistunen amerikkalaisen Wendy’s-ketjun ateriasta asiakkaan suuhun ajautuneen ihmissormen arvoitus alkaa ratketa. Sormiepisodin takia on pidätetty 39-vuotias Anna Ayala – sama nainen, jonka suuhun ihmissormi San Josen Wendy’s-ravintolassa joutui.

Wendy’s-ketjun myynti kärsi maaliskuisen sormiepisodin tultua julkisuuteen. Ravintolaketju ei omissa tutkimuksissaan löytänyt ensimäistäkään sen henkilökunnalle tai tavaratoimittajille sattunutta sormi- tai käsionnettomuutta.

STT

Paavi unohtelee asioita

Ei kannata liikaa huolestua, vaikka muisti ajoittain tuntuisikin pätkivän. Jopa paavi Benedictus XVI kärsii asioiden unohtamisesta.

Paavin isoveli Georg Ratzinger, 81, kertoi sanomalehti Bild am Sonntagin sunnuntaisessa haastattelussa pikkuveljensä huonosta muistista.

– Hän laittaa joskus asioita vääriin paikkoihin. Ja sen jälkeen hän ei yhtäkkiä enää muistakaan, missä hänen kellonsa, avaimensa tai joku tietty paperi on, paavin isoveli sanoo.

Georg Ratzinger ei haastattelussa keskittynyt pelkästään veljensä huonojen puolien luettelemiseen.

– Parasta hänessä on ajatuksen selkeys ja kärsivällisyys, isoveli kehuu.

Georg Ratzinger, joka on ammatiltaan pappi, on julkisuudessa ehtinyt epäillä pikkuveljensä olevan liian iäkäs uuteen tehtäväänsä. Eikä hän edes ostanut pikkuveljelle lahjaa merkittävän nimityksen johdosta, koska hänen mielestään Joseph-veljellä on jo kaikkea.

Georg Ratzinger pyytää veljeltään vain yhtä asiaa. Paavin suoraa puhelinnumeroa.

STT

Päivän lehti

26.1.2020