Uutiset

Törmäystestien nukeille naisseuraa

Ruotsi on todellakin tasa-arvon luvattu maa. Länsinaapurissa ollaan nyt kehittämässä autojen törmäystesteihin myös naispuolisia koenukkeja.

Tähän asti kaikki törmäystesteissä käytetyt nuket ovat näyttäneet enemmän miehiltä kuin naisilta.

Vakavammin ottaen on syytä huomata, että uudistukselle löytyy myös järkeviä perusteita. Miehen ja naisen kehot nimittäin saattavat reagoida kolarissa hieman eri tavoin.

– Jos esimerkiksi auton perään törmätään, naisen riski niskavammojen syntymiseen on kaksinkertainen miehiin verrattuna, muistuttaa Ruotsin tie- ja kuljetustutkimuksen instituutti.

STT-Reuters

Pilli ja viina eivät sovi samaan päähän

Linjatuomari oli vähemmän linjakas Ruotsin 3. divisioonan jääkiekko-ottelussa viikonvaihteessa. Ilmeisen juovuksissa ollutta oikeudenjakajaa ei päästetty enää sekoittamaan kolmannen erän tapahtumia.

Sveg IK ja Halsingegardens AIK kävivät tuimaan taistoon sarjapisteistä. Pian ottelun alettua kummankin joukkueen pelaajat alkoivat ihmetellä linjatuomarin merkillisiä otteita. Tunnelmaa nostatti vielä sekin, että kiekkojuristi tuoksui voimakkaasti alkoholille.

– Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän hän alkoi kaatuilla ja pitää kiinni kaukalon reunoista. Hän myös pudotti pillinsä lukuisia kertoja ja näytti käsimerkkejä, joista oli vaikea saada tolkkua, Svegin valmentaja Håkan Nilsson puhisee.

– Ja jotkut hänen käsimerkeistään eivät mitenkään edes liittyneet jääkiekkoon, valmentaja lisää.

Toisen erän jälkeen päätuomari ja kummankin joukkueen pelaajat ilmoittivat linjatuomarille erinomaisessa yhteisymmärryksessä, että tämä saa viheltää kolmannen erän pukukopissa.

Sveg voitti ottelun maalein 6-3.

STT-Reuters

Rion teinicowboy varasti kännykän

Brasilialainen teini ratsasti Rio de Janeiron keskustaan, heilutteli uhkaavasti pyssyään ja pakotti miehen luovuttamaan hänelle matkapuhelimensa. Poliisi on jo pidättänyt Rion nuoren cowboyn.

Teini oli ensin varastanut kulkuneuvonsa eli tässä tapauksen hevosen. Sen jälkeen hän oli lähtenyt töihin rikollisjengin luvattua pulittaa hänelle noin 15 euroa kännykästä, joka on varustettu kameralla.

– Minut on tällä alueella ryöstetty neljästi, mutta ryöstäjät ovat aiemmin liikkuneet aivan muilla kulkuneuvoilla kuin hevosella. Tämä on ihan hullua, uhri ihmettelee.

Hevoset ovat Rion kaduilla sangen harvinainen näky. Kaupungin laidoilla niihin saattaa törmätä jo paljon useammin.

STT-Reuters

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic