Uutiset

Torstairastien avaus keräsi väkeä

– Tämä on todellista hermolepoa. Ei tarvitse todellakaan pohtia mitään muuta kuin vain seuraavaa rastia täysin irti arjesta, tervakoskelainen Mari Vuorensyrjä kuvailee kuntosuunnistuksen parhaita puolia.

Hän aloitti keskiviikkona jo kolmannen kuntorastikautensa. Ensin omat pojat aloittivat Hämeenlinnan Suunnistajien riveissä ja vuotta myöhemmin myös Mari innostui harrastuksesta.

– En kilpaile, mutta kyllä ajat on tarkistettava joko netistä tai lehdestä, Vuorensyrjä naurahtaa.

Jotain kilpailullisiakin tavoitteita hänellä on, sillä nelikymppisenä pitäisi kokea Venlojen viestin taika. Katsomassa hän on jo ollut ja menee myös tänä kesänä Kuopioon Jukola-viikonloppuna kesäkuun puolivälissä.

Jo 1970-luvulla alkaneet Hämeen Sanomien Torstairastit pyörähtivät pääsisäisen läheisyyden takia käyntiin jo keskiviikkona. Hieno kevätsää houkutteli perinteisille avausrasteille Loimalahden Kolkanmäen kartalle kuntoilijoita kiitettävästi ratamestarina toimineen Antti Kivikon suunnittelemille radoille.

– Ei mitään uutta. Nelosella on edelleen kaksi ero tasoista rataa. Kartoista aika monta on päivitetty ajan tasalle. Aivan uusi meiltä on vain Rengon Nummenkylästä ja Keihäällä on myös aivan uutta karttaa Allunkaisten suunnalta, kuntorastien vetäjä HlS:n Markku Virtanen kertoo.

Tapahtumia on tällä kaudella yhteensä 50 ja järjestäjäseuroina ovat vanhat tutut HlS:n lisäksi Tarmo, Sisu, Keihäs, LamSä, Sarastus ja RiSu. Viime vuonna suunnistajien määrän keskiarvo kiipesi niukasti yli kahdensadan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic