Uutiset

Tosi rakkaus ei odota

Avioliittoon itseään säästävät teinit eivät useinkaan kerro kaikkea omasta menneisyydestään, osoittaa Harvardin yliopiston tutkijan Janet Rosenbaumin tekemä tutkimus.

Tutkimuksen mukaan teinit tahtovat kieltää vannoneensa valan neitsyyden säilyttämisestä, mikäli he päättävät myöhemmin ryhtyä seksuaalisesti aktiiviseksi. Lisäksi teinit, joilla on ollut seksisuhteita ennen valan vannomista, kieltävät usein oman menneisyytensä.

Tutkimustuloksista voi päätellä, että neitsyyslupauksen tehneiden teinien antama virheellinen tieto vaikeuttaa pidättyvyyttä korostavan seksuaalikasvatuksen arviointia. Lisäksi nämä teinit saattavat myös aliarvioida sukupuolitauteihin liittyviä riskejä.

Kohtelias voro pyysi pankista neuvoja ryöstöön

Japanissa roistoillakin taitaa olla hyvät käytöstavat. Näin voi päätellä ainakin siitä, että pankkiryöstöä yrittänyt mies pyysi pankkiin mentyään henkilökunnalta neuvoa siitä, miten ryöstö olisi sujuvinta tehdä.

Työtön 58-vuotias mies ilmestyi Kumagayassa sijaitsevaan pankkiin keskiviikkona.

– Onko teillä mitään tietoa siitä, kuinka pankki ryöstetään, hän tiedusteli päästyään vuorollaan kassalle.

Kassanhoitaja ei kuitenkaan antanut ryöstöohjeita vaan pyysi miestä poistumaan pankista. Hyvätapainen vorokokelas noudatti kiltisti pyyntöä.

Poliisit saivat miehen kiinni nopeasti. Kiinni otettaessa ilmeni, että kohteliaalla ryöstäjällä oli taskussaan veitsi, jolla hän oli onnistunut haavoittamaan itseään jalkaan.

Kolumbian kengätön futismaajoukkue

Kolumbian jalkapallomaajoukkue joutui tällä viikolla noloon tilanteeseen, kun tiimin pelikengät katosivat. Nappulakengät hävisivät matkalla Puolasta Saksan Düsseldorfiin.

Kolumbia joutuikin peruuttamaan keskiviikkoillaksi suunnitellut harjoituksensa Saksassa. Joukkueen uskotaan kuitenkin saavan uudet tossut viikonlopuksi, jolloin lattarien on määrä pelata harjoitusmaaottelu Saksaa vastaan. Jos uudet pelikengät löytyvät, maaottelu pelataan Mönchengladbachissa.

Sekä Puola että Saksa ovat olleet kiinnostuneita pelaamaan harjoitusottelun Kolumbiaa vastaan. Kolumbian maajoukkueen pelitapa on samanlainen kuin Saksan ja Puolan MM-alkulohkon vastustajilla Costa Ricalla ja Ecuadorilla.

Puola saikin kovaa oppia, sillä Kolumbia nujersi polakit maalein 2-1.

MM-mittelöitä varten Kolumbia ei pelikenkiä tarvitse, sillä maa jäi tällä kertaa ulos jalkapallon maailmanmestaruuskisoista.

STT

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic