fbpx
Uutiset

Tosi-tv on tullut jäädäkseen

Tuotantoyhtiö Fremantle Entertainmentin tuottaja Tuomas Sallinen uskoo tosi-tv:n tulevaisuuteen. Vielä pari vuotta sitten Suuren seikkailun jatkuminen oli epävarmaa, mutta tänään Sallinen on vakuuttunut suomalaisen realityn olevan vasta tiensä alussa. Välillä on kuitenkin pakko uudistua.

– Suuri seikkailu on tänä vuonna teemallisempi, eikä nojaa enää niin vahvasti maisemiin kuin aikaisemmin. Valitsimme kilpailijat 3 000 halukkaan joukosta niin, että jokaisella on yhtä suuret mahdollisuudet voittaa. Suuri seikkailu on luonteeltaan puhdas kilpailu ja entistä fyysisempi.

Uutta Suuressa seikkailussa tulee olemaan myös se, että joka viikko tulee ulos kaksi suoraa lähetystä, joissa katsojat pudottavat yhden kilpailijan pois pelistä. Lisäksi sarja rytmitetään nyt niin, että tietyt tapahtumat toistuvat samana viikonpäivänä. Hämeessä Suuri seikkailu tapahtuu ainakin viitteellisesti linnavuorilla, kun aiempina vuosina joukkueet ovat yöpyneet saaressa.

– Suuressa seikkailussa on nyt vähemmän kilpailijoita. Kummassakin joukkueessa on kahdeksan jäsentä aiempien yhdeksän sijaan. Näin kilpailijoihin tutustuu helpommin.

Kilpailussa on mukana mahdollisimman erilaisia tyyppejä. Ikähaarukka venyy 18-vuotiaasta 56-vuotiaaseen.

– Emme halua olla ikärasisteja. Tämän päivän viisikymppiset voivat sitä paitsi olla fyysisesti vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin nuoretkin.

Todellinen luomureality
Sallinen kuvailee Suurta seikkailua luomurealityksi, suomalaiseksi ohjelmaksi suomalaisille. Monen muun tosi-tv:n rinnalla sarja on puhtoinen, sillä siitä puuttuu kähmintä. Suuressa seikkailussa korostuu suomalainen luonto ja tavallisen ihmisen kunnioitus.

– Suuri seikkailu on täysin suomalainen formaatti, josta on oltu kiinnostuneita myös muualla. Tavoitteenamme on, että joskus voisimme nähdä kreikkalaisen version seikkailusarjasta.

Suuri seikkailu on poikkeuksellisen raskas tuotanto Fremantle Entertainmentille, joka on Suomen suurin realityn tuottaja. Yhtiön kädenjälki näkyy muun muassa Diilissä, Unelmakämpässä ja tänään alkavassa Talo-sarjassa.

– Tuotanto on raskas, sillä sitä esitetään päivittäin. Se elää tässä ja nyt ja on saatava valmiiksi, oli keli mikä tahansa. Toisaalta tämä näkyy myös ohjelmassa. Se tekee siitä aidon.

Uusia suomalaisia tosi-tv-formaatteja mietitään jatkuvasti. Paikallaan polkemalla ei menesty.

– Vaikka tosi-tv onkin ilmiönä uusi, on meillä katsottu jo kymmeniä vuosia suoria tietokilpailuja televisiosta. Realityn kantaäitinä voi minun mielestäni pitää Tuplaa ja kuittia.

Tosi-tv:n tulvalle ei näy tällä hetkellä loppua. Sallinen uskoo, että niitä tulee vielä paljon lisää ja katsojia riittää. Suomessa jokaisella Suuren seikkailun jaksolla on noin 700 000 katsojaa, mutta joskus ylittyy jopa miljoonan raja.

– Realityn suosion salaisuus on varmasti se, että siinä ihan tavalliset ihmiset voivat voittaa suuria voittoja. Katsojan on helppo samastua kilpailijoihin. (HäSa)

Menot