Uutiset

Tosissaan, mutta ei totisena

– Tännehän tulee yleisökin. Paikallisderby ja meidän NHL-vahvistuksemme kiinnostavat näköjään kansaa, arveli Hauhon Sisun valmentaja Harri Ojanperä torstai-iltana Metritiski-areenassa.

Oikka Ojanperän luotsaama Sisu valmistautui kohtaamaan 3. divisioonan Hämeen alueen paikalliskamppailussa Icedogsin. Huuliveikkona tunnettu valmentaja oli tällä kertaa tavallista enemmän täpinöissään, sillä HauSia vahvisti todellakin NHL-kaukaloissa kaudella 2001–2002 Minnesota Wildin riveissä kahdeksan ottelua pelannut Tony Virta. HPK:n kasvatti ja SM-liigassa 15 kautta tahkonnut Virta oli pelannut edellisen virallisen ottelunsa 2. divisioonassa Kuusamon Pallo-Karhujen riveissä kaudella 2011–2012.

– Ihan kylmiltäni en kuitenkaan kaukaloon hyppää. Näidenkin jätkien kanssa olen ollut kerran jäällä, Toke nauroi.

Virran Sisun riveihin oli houkutellut seuran ”kummisetä” Petri Hirvihuhta.

– Peteähän se Token tänne höpötti. Onneksi saimme myös vahvistuksemme paperiasiat kuntoon sujuvasti, Ojanperä myhäili.

Virta ennätti hyvin joukkueensa lämmittelyyn, vaikka varusteiden kanssa oli aluksi hieman ongelmia.

– Sillähän on heti kypärän visiirikin rikki, huuteli Sisun huoltaja Eero Kiikeri.

Sisulla revanssin paikka

Sisun ja Icedogsin kauden toisesta kohtaamisesta ei puuttunut latinkia. Icedogs nimittäin voitti hieman yllättäen syyskuussa pelatun ensimmäisen sarjaottelun maalein 6–2.

– Meillä sattui tuolloin onnistumaan kaikki. Nyt kaveri tulee taatusti kovempaa, arveli Icedogsin valmentaja ja kapteeni Esa Rautanen.

Jääkiekon 3. divisioona ei ole mitään höntsäkiekkoa, mutta ihan täysilläkään ei kaukalossa ainakaan koko ajan painella.

– Meillä mennään tosissaan, mutta ei totisena. Näissä peleissä tahtoo kuitenkin välillä sattua kaikenlaista, mitä ei edes kovemmissa sarjoissa aina nähdä. Kyllä täällä saa välillä rauhoitellakin kavereita oikein tosissaan, Ojanperä myönsi.

HauSin kapteeni Johannes Vuorinen kuvaili kolmosdivarin otteluita sopivan letkeiksi mittelöiksi.

– Tämä on meille kaikille vain harrastus ja sen mukaan mennään. Totta kai peleissä aina ollaan tosissaan – varsinkin tässä ottelussa, sillä meillähän on nyt revanssin paikka, Vuorinen muistutti.

Sisu pelaa 3. divisioonassa kolmatta kauttaan. Icedogs on puolestaan sarjan kokeneimpia miehistöjä, joka vietti viime kaudella jo 15-vuotiasjuhliaan.

– Alkuperäisistä dogseista on mukana enää vain Jari Levola. Myös meillä on tavoitteena pitää hauskaa kaukalossa, sillä mottomme on ”turha irvistely pois”, Esa Rautanen sanoi.

HPK:n entisten junioreiden polkuja

Sisun ja Icedogsin riveissä pelaa monta entisiä HPK:n junioria. Sisun joukkueenjohtaja Mauri Salo laskeskelee joukkueessaan vierailleen kolmen vuoden aikana viitisenkymmentä eri pelaajaa, suurin osa entisiä kerholaisia.

– Olemme Oikan ja monen pelaajan kanssa tehneet yhteistä matkaa jo HPK:n B-Team-joukkueesta saakka, Salo muisteli.

– Kyllä tällaisille porukoille on jääkiekkokaupungissa ilman muuta tarvetta. Alasarjojen porukat ovat monelle juniorille luonnollinen jatkumo ja yksi polku uralla. Vanhemmille kiekkoilijoille pelimme ja harjoituksemme ovat myös mainio tapa kuntoilla, Ojanperä muistutti.

Kolmosdivarin ottelut tarjoavat usein myös yleisölle sopivan rosoista menoa kaukalossa. Välillä pelit ovat myös jännittäviä koitoksia, vaikka torstaina Sisu jyräsikin lopulta Icedogsin tylyin luvuin 12–0.

Sisun kannattajiin kuuluvat Kirsi Tervapuro ja Hannu Liimatainen näkivät tällä kertaa ainakin maaleja riittävästi. Molemmat käyvät katsomassa lähes kaikki suosikkijoukkueensa kotipelit.

– Poikani Johannes Vuorinen on nimittäin Sisun kippari. Hänen pelejään olen seurannut jo HPK:n junnuissa, joissa hän ennätti pelata C-ikäiseksi saakka, Tervapuro kertoi. (HäSa)

 

 

Hämeen Sanomien urheilutoimitus vierailee seuraamassa eri lajien alasarjaotteluita. Juttusarjan neljännessä osassa Metritiski-areenassa olivat vastakkain jääkiekon 3. divisioonan ottelussa Hauhon Sisu ja Icedogs.

Asiasanat

Menot