Uutiset

Töttölä toisi Hanssin Jukan katteelle

Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon syyskuussa palaava Martti Töttölä (vihr.) on täynnä virtaa ja ideoita. Hän toivoo, että Hämeenlinnan kehittämisessä uskallettaisiin miettiä luoviakin ratkaisuja.

Moottoritien kattamista aikoinaan valtuustossa vastustanut Töttölä on alistunut siihen, että katetta tehdään nyt kauppiaiden ehdoilla. Hän haluaisi katteelle kuitenkin ripauksen jotain vanhaa, lainattua ja valkoista.

-Mitäs jos Hämeenlinnan kaupunki ostaisi Hanssin Jukan takaisin ja pystyttäisi sen katteelle vetonaulaksi? Töttölä ehdottaa.

Idea kahvilanakin toimineen Ilmavoimien kuljetuskoneen paluusta kaupunkiin syntyi hänen vieraillessaan Dubaissa, joka on täynnä toinen toistaan upeampia ostoskeskuksia. Yhdessä yleisön houkuttimena on laskettelurinne, toisessa maailman suurin sisäakvaario.

-Hämeenlinnassa ei sellaiseen ole varaa, mutta varmasti moni pysähtyisi ihmettelemään meidän vanhaa vetonaulaammekin, Töttölä uskoo.

Sähköformulat?Ahvenistolle?

Toinen idea liittyy Ahveniston alueen tulevaisuuteen. Töttölä kertoo, että kansainvälinen autourheiluliitto FIA etsii jo virallisia kisapaikkoja parin vuoden päästä järjestettävillä sähköautokisoille. Siinä olisi Hämeenlinnalle hyvä tilaisuus.

-Meillähän on kilpa-autorata parhaalla paikalla liki kaupungin keskustassa. Pystytettäisiin Ahvenistolle kolme tuulimyllyä tuomaan autoihin virtaa, kisoista ei kuuluisi melua, eikä tulisi ympäristöhaittoja, Töttölä ehdottaa.

Hän huomauttaa, ettei ajatus ole niin tuulesta temmattu kuin miltä ehkä äkkinäisestä voi kuulostaa. Sähköautojen ns. formulaluokka kulkee jo tällä hetkellä 250-300 kilometriä tunnissa ja yksi akku kestää tuolla vauhdilla puoli tuntia.

-Kilpailijoille tärkeintä on varmasti se, että auto kulkee ja sillä voi voittaa. Tuskin kukaan itse polttomoottoria kaipaa, Töttölä arvelee.

Ravintolalaivat?Verkatehtaalle?

Töttölä uudistaisi myös Hämeenlinnan rantaelämää. Hän on pohtinut etenkin nykyisten ravintolalaivojen Tyynen ja Teemun vähäistä käyttöä.

-Kun laivat joutuvat joka tapauksessa Etelärannan kehityksen myötä sieltä väistymään, siirtäisin ne samantien Verkatehtaan rantaan, josta tehtäisiin koko kansan patio, Töttölä visioi.

Itsekin Verkatehtaan alueella keltaisessa huvilassa asuva Töttölä on kaivannut kulttuurikeskukseen säpinää myös kesäisin.

-Aika hiljaista on ollut, vaikka tiedänkin, että Vanaja-salin edustalle on suunniteltu monenlaisia pihatapahtumia. Olisi hienoa, jos ihan tavallinen kansakin tällä tavalla löytäisi Verkatehtaan kulmat, Töttölä toteaa. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic