fbpx
Uutiset

Touko Aallolle aluksi myönnetty sairausloma loppuu pian –lupasi ilmoittaa paluustaan hyvissä ajoin

Vedonlyöntitoimisto veikkaa kansanedustaja Antero Vartiasta vihreiden uutta puheenjohtajaa vielä ennen eduskuntavaaleja.
Kun kaikki oli vielä hyvin. Puheenjohtaja Touko Aalto osallistui elokuussa puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Kouvolassa.

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon paluusta takaisin hoitamaan kansanedustajan ja puoluejohtajan töitä ei ole tietoa. Aalto jäi uupumuksen takia sairauslomalle 13. syyskuuta.

Keskisuomalaisen mukaan Aallolle myönnettiin sairauslomaa lokakuun puoliväliin, mutta on epävarmaa, palaako hän silloin töihin.

Aalto ei ole itse kertonut julkisuuteen sairauslomansa pituutta.

– Minulla ei ole syvempää tietoa asiasta. Toukon oma ilmoitushan oli silloin, kun hän jäi sairauslomalle, että hän ilmoittaa paluupäivästään hyvissä ajoin syysistuntokauden aikana, sanoo vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Miettinen toteaa, että siitä, mikä on kerralla eduskuntaan ilmoitettu poissaoloksi, ei pysty tekemään johtopäätöstä, mikä varsinainen paluupäivä tulee olemaan.

– Olen lähtenyt siitä, että se, mitä Touko on sanonut, pätee, eikä siihen ole tullut muutosta. Asia vaatii varmaan sekä hänen oman arvionsa että keskustelut lääkärin kanssa.

Miettisen puheesta saa sen käsityksen, että Aallon olisi todennäköisesti pitänyt jo ilmoittaa, jos hän palaisi eduskuntaan ensi tiistaina.

– Varmaan on niin, että se minkä lääkäri arvioi sairausloman kokonaistarpeeksi ja se, mitä hän kerralla kirjoittaa, eivät useinkaan ole sama asia, Miettinen sanoo.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson veikkaa, että kansanedustaja Antero Vartiasta tulee vihreiden uusi puheenjohtaja vielä ennen eduskuntavaaleja. Huhut hänen mahdollisesta ehdokkuudestaan saivat vauhtia, kun hän maanantaina kertoi myyneensä osuutensa saunakompleksi Löylystä yrityksen toiselle perustajalle Jasper Pääkköselle.

– Ainahan sitä voi kirjoittaa nimiä lapulle, laittaa niitä hattuun ja ravistaa hatusta ulos. Silloin päätyy suunnilleen saman luotettavuuden lopputulokseen, Miettinen sanoo.

Ohisalo pärjännyt hyvin tv:ssä

Nyt vihreiden puheenjohtajan tehtäviä hoitaa varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo. Häntä luonnehditaan puolueen vasempaan siipeen kuuluvaksi, kun taas Vartia on asemoitu puolueen oikeistolaiseen siipeen.

Ohisalo on pärjännyt televisiokeskusteluissa hyvin ja onnistunut haastamaan ponnekkaasti jopa pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu Helsingissä 17.–18. marraskuuta. Miettinen lähtee siitä, että siihen mennessä Touko Aallon tilanne on tiedossa.

Jos Touko Aalto ilmoittaisi luopuvansa puheenjohtajuudesta, puoluevaltuuskunta valitsisi marraskuun kokouksessa vihreille uuden puheenjohtajan. Hän hoitaisi tehtävää ensi kesäkuussa järjestettävään puoluekokoukseen saakka.

Menot