Uutiset

TPS:n A sai kympin täyteen

Turun Palloseuran A-nuorten joukkue näytti lauantaina Hämeenlinnassa, ettei se ole turhaan pelannut voitosta voittoon jääkiekon nuorten SM-liigassa. HPK:ta vastaan TPS otti kauden kymmenennen peräkkäisen voittonsa. HPK pysyi pelissä loppuun asti iholla, mutta lopulta vierasjoukkue otti voiton maalein 3–1 (0–1, 1–1, 0–1).

HPK:n päävalmentaja Olli Salo ei turhia selitellyt ottelun jälkeen.

– Rehellisyyden nimissä pyristelimme mukana. Kyllä TPS oli hyvä. Se pelasi hienoa jääkiekkoa. Tiesimme, ettei se ollut suotta voittanut yhdeksää ottelua ja nyt kymmentä peliä putkeen, Salo kehui sarjakakkosena pelaavaa turkulaisjoukkuetta.

Vastustaja oli mainio, mutta Salo ei silti ollut tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

– Meillä jäi silti tekemättä ne asiat, mitä olimme sopineet. Kaksinkamppailut piti lyödä vastustajan naamalle ja hoidella ne, mutta emme siihen pystyneet, päävalmentaja myönsi.

HPK:n maalissa lauantaina pelannut Joonas Toivonen torjui 27 kertaa. Turkulaisten Alexander Georgiev joutui töihin 19 kertaa.

Tasoituskin silti lähellä

TPS meni ottelussa kahden maalin karkumatkalle Julius Vähätalon (1+1) ja Elmeri Erosen maaleilla ennen kuin Eetu Tuulola onnistui kaventamaan Teemu Karjalaisen ja Miro Ruokosen syötöstä. HPK pääsi lähelle 2–2-tasoitusta kolmannen erän loppupuolella, kun TPS:n David Nemecek istui kaksiminuuttista. Patrik Virran laukoi ensin tolppaan. Vähän myöhemmin Alexander Georgiev torjui Virran laukauksen avoimeen maalipaikkaan, mutta kiekko pomppi epäonnisesti Niko Lahtisen lavan yli juuri, kun kerholaisen piti panna kiekko tyhjään maaliin.

– Olivathan paikat lähellä. Jos ei kuitenkaan kohtele peliä kuten pitää, eivät kiekotkaan pompi. Emme antaneet itsestämme kentälle ihan kaikkea, Salo muistutti.

HPK:n pyristelyn lopetti ajassa 57.54 Matias Lehtonen. Lehtonen sai panna kiekon tyhjään maaliin, kun hämeenlinnalaiset hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

TPS aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta on sen jälkeen ottanut pelkkiä voittoja.

– TPS:sta huomaa, että pojilla on aika paljon pelitaitoa pienessä tilassa. Syötöt ovat kovia ja napsahtelevat lapaan. Se on yksinkertaisesti hyvä joukkue. Moni on pelannut jo Liigaa ja kauan A-nuoria. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, Salo kävi läpi turkulaisten vahvuuksia.

Ennen TPS-ottelua kaksi edellistä peliään voittanut HPK jatkaa A-nuorten SM-liigassa neljäntenätoista eli kolmanneksi viimeisenä. Kerho pelaa seuraavan ottelunsa heti sunnuntaina, kun se matkustaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Kymmenentenä sarjassa oleva HIFK hävisi lauantaina oman ottelunsa vieraissa Tampereen Ilvekselle. Seuraavan kotiottelunsa HPK pelaa 26. lokakuuta Ilvestä vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot