Uutiset

Trackers haki arvokkaan voiton

Trackers otti sunnuntaina Joensuussa sarjapaikkaa ajatellen tärkeän voiton peittoamalla Josban lukemin 7-3 (2-1, 0-0, 5-2). Jäljittäjät oli läpi ottelun nälkäisempi kuin vahvoja otteita kevätkaudella esittänyt kotijoukkue.

Trackers pääsi pelaamaan ylivoimaa avauserän puolivälissä, ja Timo Johansson vei joukkueensa johtoon Janne Salosen syötöstä. Josba kuittasi osuman pian, mutta ottelussa komeat tehot 2+2 saalistanut, ja Trackersin parhaana palkittu, Miiro Maunula saatteli ensimmäisellä maalillaan joukkueen johdossa tauolle.

– Tuntuuhan se hyvältä, kun onnistuu tärkeässä pelissä. Ruokolainen tarjosi hyvän lätyn maalin kulmalle, ja tällä kertaa satuin osumaan, vaatimaton Maunula kertasi.

Kuin yö ja päivä
Joukkue oli saanut kaivettua tarvitun taisteluilmeen lauantaina kotona SPV:lle kärsityn murskatappion jälkeen ja oli kotijoukkuetta vahvempi kaksinkamppailuissa.

– Todella tärkeä voitto hienolla taistelulla. Joukkue noudatti hyvin matalan karvauksen taktiikkaa ja iski vahvasti vastaan, päävalmentaja Jani Blad huokaisi.

– Nuorelle joukkueelle voi tapahtua ihmeitä yhdessä yössä.
Kärsivällisesti koko ottelun ajan puolustanut Trackers nollasi Josban toisessa erässä, eikä vähiten hienon ottelun pelanneen Jarkko Saastamoisen torjunnoilla. Myös Trackers jäi nollille, joten kolmanteen erään lähdettiin Jäljittäjien johtaessa 2-1.

– Ei oltu tänään valmiita. Toisaalta Trackers piti meidät poissa tekopaikoilta ja peitti vedot hyvin, Josban valmentaja Sami Sorjonen tunnusti.

Hyvä lataus
Miiro Maunula ja Iiro Nurminen (1+2) pääsivät päätöserän ensimmäisellä minuutilla tuloksettomaan 2-1-ylivoimahyökkäykseen Josban Niko Kejosen sählättyä pallon kanssa alimpana miehenä.

Ajassa 42.18 syntynyt Maunulan illan toinen oli komea osuma. 18-vuotias peluri pääsi nokikkain Josba-vahti Lauri Hyytiäisen kanssa ja veivasi kylmän viileästi pallon oikeaan alakulmaan.

Pelin tärkeys Trackersille ei näkynyt hermoiluna tai ylilyönteinä, vaan lataus kanavoitui oikeisiin asioihin.

– Tänään oli jo alkulämmittelyssä rento fiilis ja huulet lensivät, Maunula kertasi.

– Mahtava peli kaverilta, koko kakkoskentältä ja Saastamoiselta. Maunulahan tuli meille farmista vain kaksi kuukautta sitten, ja nyt kaveri ratkoo tällaisia tärkeitä pelejä. Hieno juttu, Jani Blad suitsutti.

Josba kaunisteli lukemia minuuttia ennen pelin loppua harjoitellen 6-5 vastaan pelaamista, kun Timo Johannsson istui jäähyä korkealla jalalla pelaamisesta. Johansson katkaisi jalallaan Josban pitkän avauksen.

– Ensimmäinen kerta ”lyhyellä” sählyurallani, kun joku saa korkeasta jalasta jäähyn, naureskeli Trackersin puolustamista ja kääntöpeliä ihastellut maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen.

Loviisan voitettua Happeen ja Porin kaadettua TPS:n jatkoajalla, joukkueet ovat kahden pisteen sisällä. AC Haki on kolme pistettä toiseksi viimeisenä olevan Trackersin takana, mutta sillä on jäljellä kaksi ottelua, muilla peräpään joukkueilla yksi.

Runkosarjan päätöspelissä perjantaina Trackers kohtaa kotonaan runkosarjan voitossa kiinni olevan Classicin. Voitolla Trackers välttäisi ainakin suoran putoamisen liigasta.

– Se on vaikea peli, mutta siellä pelaa monta meillä ennen pelannutta, Blad muistutti. (HäSa)