fbpx
Uutiset

Trackersin kausi jatkuu liigakarsinnoissa

FT Trackers jatkaa kauttaan salibandyliigan karsinnoissa. Perjantainen hyvä loppukiri antoi lupauksia tulevaan.
Tampereen Classic tarvitsi päätöskierroksen ottelusta vähintään pisteen runkosarjan voittoon. Sen tamperelaisjoukkue ottikin, vaikka helppoa sillä ei ollutkaan.

Trackersin sarjapaikan pelastaminen ilman karsintoja olisi vaatinut voiton ja apua muilta joukkueilta. Päätöskierroksen lopulliset tulokset kertovat, että Trackers olisi joutunut joka tapauksessa karsintaan.

AC HaKin putoaminen oli varmistunut liigasta jo aiemmin viikolla.

Trackersin liigatulokas Iiro Nurminen, 20, oli ajoittain lähes pitelemätön Classicille. Matti Mannisen, 21, johtaman nuorisoketjun laidoilla viilettivät Nurminen ja Miiro Maunula, 18. Nurminen (3+1) oli tehokkain, mutta hyville tehoille ylsivät myös Manninen (0+2) ja Maunula (1+1).

– Hyvä peli itseltä, mutta hävityn pelin jälkeen ei voi olla tyytyväinen. Tammikuusta asti olemme pelanneet yhdessä samassa ketjussa. Lisäksi hiukan kokeneempi Mikko Ruokolainen on pelannut ketjun takana pakkina, kuvaili Nurminen tunnelmiaan.

Nurmiselle hattutemppu
Nurminen tuuletti uransa toista hattutemppua liigassa.

– Alkukaudesta tein Loviisaa vastaan tehot 3+3, vaikka tilastoihin merkattiin luvut 3+2, Nurminen muisteli.

Nurminen kirjasi tulokaskaudestaan teholuvut 15+10=25. Hän oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies ykkösketjun Timo Johanssonin, Risto Parikan ja Sami Saarisen jälkeen.
Parikan johtamalla ykkösvitjalla oli vaikea iltapuhde perjantaina, sillä Classicin tehovitja Jussi Lehtinen (1+1), Ilkka Mäkipää (1+0) ja Lassi Vänttinen (1+1) niittasi vahvasti tulosta nimenomaan Trackersin ykköstä vastaan.

– Classic oli pallollisempi joukkue. Sen ykkösketju on vaarallinen, Nurminen sanoi.

Classicin hämeenlinnalaispakki Mika Savolainen (0+1) oli myös näkyvästi esillä. Savolainen voitti ylivoimaisesti sarjan puolustajien pistepörssin.

Blad tyytyväinen alkuun ja loppuun
Trackersin valmentaja Jani Blad oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin toista erää lukuun ottamatta.

– Ensimmäinen erä oli hyvä. Classicin maalivahti Tomi Ikonen otti silloin hyviä koppeja. Toinen erä on mysteeri. Olimme silloin hyvin passiivisia. Katseltiin muutamia maaleja.

– Kolmanteen erään löytyi intohimoa. Pääsimme silloin hengittämään vähän jo niskaankin, sanoi Blad.

Blad pettyi ykkösvitjan suoritukseen. Parikka siirtyi toisen erän lopulla pakiksi. Parikka antoi paikkansa päätöserään Timo Kankaanpäälle, mutta tuli lopussa vielä hakemaan ratkaisua.

– Parikan pitäisi viedä laivaa, mutta ei tämä ollut pelkästään Ripastakaan kiinni ollut. Ripa tulee varmasti vielä, Blad vakuutti.

Karsinnoissa vastaan M-Team tai NST
Trackers kohtaa karsinnoissa joko helsinkiläisen M-Teamin tai lappeenrantalaisen NST:n. Joukkueiden keskinäisen otteluparin voittaja nousee suoraan liigaan ja hävinnyt saa vastaansa Trackersin.

– Kausi tiedettiin haasteelliseksi. Luonnollisesti siihen osui hyviä ja huonoja vaiheita. Juna on nyt raiteillaan, joten olen äärettömän luottavainen karsintojen suhteen, Blad sanoi.

– Hoidamme karsinnan kunnialla, tulee vastaan kumpi tahansa. Jos tähän tapaan pelaamme, varmasti hoidamme karsinnat, Nurminen sanoi.

Trackers voi huilata parisen viikkoa, sillä sen liigakarsinta alkaa 19. maaliskuuta.

Classicin päävalmentaja Ray Backman oli ristiriitaisissa mietteissä.

– Kaksijakoiset tunnelmat sinänsä. Runkosarjan voiton varmistaminen oli tavoitteena ja se toteutui. Kotijoukkue oli hyvä ja meitä nälkäisempi. Meiltä oli astetta nihkeämpi esitys, sanoi Backman.

– Meillähän ei sinällään ollut mikään pakkovoiton paikka. Viikon päästä pudotuspelien alkaessa meidän on oltava iskussa, Backman sanoi.

Classic ja Backman pääsevät valitsemaan ensimmäisenä vastustajan puolivälierään maanantain tilaisuudessa.

– Pohditaan ratkaisua viikonloppu rauhassa, Backman sanoi. (HäSa)

Pasi Honkonen

Menot