fbpx
Uutiset

Trackersin kohtalopelit käyntiin Helsingissä

Seuraavan kahdeksan päivän aikana selviää, pelataanko Hämeenlinnassa salibandyliigaa myös kaudella 2011-2012. FT Trackers nimittäin aloittaa liigakarsintansa helsinkiläistä M-Teamia vastaan lauantaina Helsingin Ruskeasuolla. Iittala-hallissa joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran sunnuntaina kello 17.

Liigapaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Kolmannen kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Helsingissä. Neljäs ottelu pelataan tarvittaessa lauantaina 26. maaliskuuta Iittalassa ja liigapaikka on selvillä viimeistään sunnuntaina 27. maaliskuuta, jolloin Helsingissä pelataan tarvittaessa viides ottelu.

Trackersin valmentaja Jani Blad on luottavainen omiensa iskukykyyn ennen karsintoja.

-Meillä on ollut hyviä treenejä. Luulimme etukäteen, että joudumme vähän ruoskimaan pelaajia, mutta harjoittelu on ollut pirteää ja nälkäistä. Se on ollut hieno nähdä, Blad sanoo.

Hämeenlinnalaiset saavat liigakarsintoihin jalkeille iskukykyisen joukkueen.

– Äijät ovat tällä hetkellä terveitä. Ainoastaan Aleksanteri Ihalainen on vielä sivussa, vaikka hänkin on jo sutinut treeneissä mukana. Palmrothin Kurtin saamme myös mukaan tarvittaessa. Harjoituksiin on tullut lisää vauhtia, kun siellä on ollut mukana paljon pelaajia, päävalmentaja miettii.


Ehdoton tavoite

Liigapaikan säilyttäminen on Trackersille ihan ehdoton tavoite.

-Takaisin nouseminen on todella vaikeaa, eikä meillä ole mitään muuta ajatusta kuin liigassa pysyminen. Olen erittäin luottavainen, että paikan pystymme myös säilyttämään. Oma hyvä tekeminen riittää varmasti.

Trackers otti mielellään vastaansa juuri helsinkiläisjoukkueen. Toinen vaihtoehto olisi ollut lappeenrantalainen NST, joka nousi liigaan kaksikon viiden ottelun ottelusarjan jälkeen.

-Saimme mitä halusimme eli toivoimme pääsevämme Helsinkiin. Kävimme katsomassa yhden joukkueen ottelun. Se on hyvin erilainen vastus kuin tähän asti olemme kaudella kohdanneet: suoraviivainen nuori joukkue, joka pelaa palloa paljon maalille.

Trackersille on etua siitä, että Ruskeasuon hallissa pelataan matolla. Lappeenrannassa joukkue olisi joutunut parketille. Se on alusta, jolla liigassa ei saa pelata.


Yleisöä halliin

Blad toivoo, että hämeenlinnalainen salibandyväki löytää tiensä Iittala-halliin kauden ratkaisuotteluissa.

-Kauden loppupelit, joko playoffit tai karsinnat, ovat aina tunnetasoltaan ihan eri luokkaa kuin normaalit runkosarjan ottelut. Aurinkokin jo paistaa ja tie Iittalaan on kuiva ja sula, niin ei muuta kuin jengi kannustamaan meidän nuorta joukkuettamme, Blad kehottaa. (HäSa)

Menot