fbpx
Uutiset

Tradekan maille löytyi hinta

Kantolan tapahtumapuisto on ehkä askeleen lähempänä, sillä alueelta on hierottu vajaan miljoonan euron maakaupat Tradekan ja Hämeenlinnan kaupungin välillä.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon esitystä, jonka mukaan Kantolasta ostettaisiin noin 20 hehtaaria maata 980 000 eurolla.

Neuvotteluissa on lähtökohtana pidetty puistomaan hintaa. Tiedossa on myös, että vanhalla saha-alueella on suuria maaperäongelmia, jotka rajaavat tulevaa käyttöä esimerkiksi asuinrakentamiseen.

– Kauppaa on hierottu kaikista Tradekan ja sen omistaman kiinteistöyhtiön Kantolassa sijaitsevista maista. Neuvotteluissa päästiin yksimielisyyteen hinnasta, mutta on tietysti hallitusten asia päättää, hyväksyvätkö ne kaupan.

Keskustan laajenemissuunta

Kauppa käsittää muitakin maa-alueita kuin tapahtumapuistolle kaavaillut.

– Kysymys on strategisesta maanhankinnasta tulevaisuutta silmällä pitäen. Kantola on kaupungin keskustan laajenemissuunta, mutta vasta joskus 10–20 vuoden kuluttua.

Kantolan alueelle on suunniteltu tapahtumapuistoa, jossa voitaisiin järjestää mm. suuria festivaaleja, musiikkitapahtumia ja muita tilaa vaativia yleisötapahtumia.

– Tuontyyppinen käyttö ei vaadi maan puhdistamista. Siitä alun perin virisi idea tapahtumapuistosta. Jotta alue saataisiin asuinkäyttöön, perustamiskustannukset nousisivat aivan eri summiin. Toisaalta tulevaisuudessa maanpuhdistukseenkin saattaa olla olemassa uusia keinoja.

Ensi kesä epävarma

Hankkeesta on ollut kiinnostunut myös Suomen suurin tapahtumajärjestäjä Live Nation Finland.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, miten tapahtumapuiston rakentaminen etenee. On epäilty, ettei se ehdi esimerkiksi ensi kesän suurkonsertteihin, joita sinne on aikaisemmin soviteltu.

– Suunnittelu voidaan toden teolla aloittaa vasta, kun kaupoista on varmuus. (HäSa)

Menot