Uutiset

Trillereitä ja puhdasta pelaamisen riemua

Trilleriksi menee!

Taistelu Aulanko Cupin 2000-syntyneiden poikien finaalipaikasta on tasainen vääntö. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja Tampereen Ilveksen pojat joutuvat hurjien hermopaineiden keskelle, kun 1-1-tasapelin jälkeen voittaja on haettava rangaistuspotkukilpailun kautta.

Rankkarikisa on HJS:n näpeissä neljännelle laukojakierrokselle asti. Sitten kotijoukkueen yhtenäinen pelaajarivistö joutuu huokaisemaan syvään. HJS-pelaajan laukaus painuu maalin yli.

HJS:n maalivahti Ilmari Viherä astelee tolppien väliin kauhistunut ilme kasvoillaan, Ilveksen laukoja puolestaan marssii pilkulle keskittyneen näköisenä, Tamperelaispoika kuitenkin ampuu pallon suoraan Viherän syliin. Sen jälkeen HJS:n Lassi Nikkilä käy sijoittamassa pallon yläkulmaan, ja finaalipaikka on hämeenlinnalaisten.

-Ihan kivat fiilikset. Finaalikin voitetaan, helposti, Nikkilä uhkuu tyytyväisenä.

Maalivahti Viherä myönsi olleensa hermostunut, mutta hänen onnekseen Ilveksen ratkaiseva laukaus suuntautui keskelle maalia.

-Ensimmäisessä vedossa lähdin aavistamaan, mutta lopuissa odotin, että mitä vastustaja tekee. Viimeinen ei ollut paha, maalivahti tuumii.

Voiton ratkettua riemu oli melkoinen, sillä kotijoukkueella oli paljon kannustajia kentän laidalla.

-Ihan sama, kuka tulee finaalissa vastaan, Lassi Nikkilä sanoo luottavaisena.

Yli 20-vuotinen ?perinne

Ei Aulanko Cup oikeasti ole kellekään kuolemanvakava asia. Pelaavien poikien elkeistä puhkuu vain terve kilpailuvietti ja halu saavuttaa jotakin yhdessä tutun joukkueen kanssa.

Aulanko Cup on järjestetty nykyisellä nimellään viimeiset kuusi vuotta. Tapahtuman juuret ovat kuitenkin vuodessa 1990, joten junioreiden syysturnauksella on jo kaksikymmenvuotinen perinne.

Eikä loppua näy.

-Kaikki on mennyt erinomaisesti, turnauspäällikkö Jyrki Sopenperä kertoo.

-Sää on ollut järjestäjien kannalta erittäin hyvä. Pelaajille ja tuomareille lauantai oli kyllä piinaa, aika monta auringonpistostakin taisi tulla.

Aulanko Cupissa pelaavat ikäluokat ovat välillä F8-C14. Tapahtuman konseptiin kuuluu, että jokainen joukkue huolehtii talkoohengessä turnauksen järjestelyistä. Yksi ikäluokka vastaa tietyn alueen siivoamisesta, toinen huolehtii kisapaikkojen rakentamisesta ja purkamisesta, ja niin edelleen.

Tämänvuotiseen Aulanko Cupiin ilmoittautui 120 joukkuetta, joista kauimmaiset saapuivat Kuopiosta ja Seinäjoelta. Pelaajia oli yhteensä yli 1300.

-Kaikkein suurimmalla sydämellä ja vilpittömimmällä riemulla pelataan 8-vuotiaiden sarjoissa, Sopenperä vinkkaa hymyillen. (HäSa)