fbpx
Uutiset

Trilleri päättyi HPK:n B-nuorten voittoon

Sarjakärki Kärpät matkusti Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi, mutta joutui tyytymään yhteen pisteeseen kotijoukkueen voittaessa voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4 (1-1,2-1,1-2,0-0,1-0).

Jääkiekon B-nuorten SM-sarjan ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tilanteita syntyi molempiin päihin tasaiseen tahtiin. Ajassa 6.32 HPK sai ylivoimapyörityksensä jälkeen kiekon Kärppien maaliin. Maalintekijänä oli Saku Raassina ja syötön saivat Severi Savijoki sekä Viljami Korpela. Erän puolenvälin jälkeen Kärpät rankaisi suoran hyökkäyksen päätteeksi ja kavensi pelin 1-1:een. Erä jatkui vauhdikkaana, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisen erän alkuun Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta HPK selvitti muutamat vaaralliset tilanteet tyylikkäästi. Ajassa 27.31 HPK:n Aapeli Landstöm näytti osaamistaan. Aapeli kiersi taidokkaasti Kärppä-pakin, nousi maalille ja ampui vastustamattomasti kiekon maaliin. HPK:n johto ei kestänyt kuin muutaman minuutin, kun Kärppien Samu Tuomaala sai kiekon keskialueella haltuunsa ja pääsi vauhdilla yllättämään HPK pakit ja ampui kiekon vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan. Erän lopussa HPK pääsi kokeilemaan ylivoimaansa. Se tuottikin tulosta, kun Viljami Korpela ampui hyvän kuvion päätteeksi kiekon Kärppämaaliin. Syötön maaliin sai Leevi Juntunen. Toiselle erätauolle lähdettiin HPK:n maalin johdossa.

Kolmas erä alkoi pelin tyylin mukaisesti vauhdikkaasti ja erän puolessa välissä HPK:lle tuomittiin kaksi jäähyä. Kahden miehen ylivoimalla Kärpät painoi pelin HPK päätyyn ja sai aikaiseksi tasoituksen 3-3. Kun erää oli jäljellä vain 1.40 Kärpät siirtyi 3-4 johtoon ja näyttikin siltä, että Kärpät voittaa ottelun. Seuraavassa vaihdossa HPK sai hyviä tilanteita Kärppämaalille ja samalla otti maalivahdin pois. Kuudella kenttäpelaajalla HPK maltillisesti pelasi paikan Viljami Korpelalle, jonka laukaus painui upeasti oikeaan yläkulmaan. Syötöt maaliin saivat Severi Savijoki ja Samppa Saarinen. 4-4 lukemista lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli HPK:n dominointia. Kärpät pääsi koskemaan kiekkoon vain muutaman kerran, kun HPK pelasi fiksusti ja pääsi pyörittämään peliä miten tahtoi. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu Kärppämaaliin, joten ottelun voittaja lähdettiin ratkaisemaan voittolaukaus-kilpailussa. Voittolaukaus-kilpailun sankareita olivat HPK:n maalivahti Niklas Seppänen, joka torjui kaikki Kärppäyritykset sekä Severi Savijoki, joka onnistui ainoana yrityksessään.

Jarkko Savijoki, HPK:n B-nuorten joukkueenjohtaja 

Menot