fbpx
Uutiset

Triplabogey hyydytti Oliver Lindellin

Golf näytti jälleen perjantaina, kuinka oikukas peli se voi olla.

Tawast Golfissa pelattavan lyöntipelin SM-kilpailun kärjessä ollut Oliver Lindell löi 17. reiällä sekä avaus- että jatkolyönnin veteen, ja lopulta tuloskorttiin merkattiin siltä reiältä triplabogey. Kierroksensa 72 lyönnillä selvittänyt porvoolainen lähtee lauantain päätöskierrokselle kolme lyöntiä kilpailua johtavaa Tuomas Salmista perässä.

SM-kilpailujen mielenkiintoisimpiin nimiin lukeutuva Lindell, 17, pelasi perjantaina hyvää golfia ensimmäiset 16 reikää, mutta 17. reiän avaus muutti kierroksen kulkua dramaattisesti.

– Löin rautakolmosella avauksen vähän lyhyeksi siihen oikeaan reunaan, mutta en voinut uskoa, että jäi veteen, Lindell ihmetteli.

– Toisessa lyönnissä oli matkaa 175 metriä. Ajattelin ensin lyödä siihen kuutosen, mutta löin kumminkin seiskalla, että nousee puista yli. Se menikin vähän vasemmalle ja greenin yli veteen. Kai siinä oli vähän adrenaliinia veressä, kun se lensi niin pitkälle.

Lindellin tapaus osoittaa hyvin sen, että yhden väylän aikana voi tulla isojakin heittoja tuloslistalla. Kilpailun päätöspäivään Lindell lähtee takaa-ajajana.

– Siinä vaiheessa ei ole enää mitään hävittävää, lippua kohti vaan koko ajan. Nyt on kolme päivää pelattu, että ollaan asemissa. Nyt siellä ollaan ja nyt vaan vedetään isosti, Lindell sanoi itsevarmasti.

Viimeiseen päivään lähdetään Salmisen vetäessä joukkoa yhteistuloksessa –10, mutta Riku Mattila ja Kim Koivu kyttäävät kahden lyönnin päässä. Lindell jakaa neljättä sijaa yhdessä Casper Simbergin kanssa tuloksessa –7.

Hämeenlinnan pelaajista AGK:n Tuukka Hieto esitti komean nousun tuloslistalla nousten sijalle 13. Tuloksen 69 (–3) perjantaina pelannut Hieto oli vauhdissa etenkin kierroksen jälkipuoliskolla.

– Löin kierroksen ensimmäisen todella hyvän lyönnin 9. reiän avauksessa. Sen jälkeen homma lähti rullaamaan ja putit alkoivat tippua. Upotin takaysillä monta yli nelimetristä birdieä. Se oli sellainen lumipalloefekti, ja aika usein se pallo löytyi putin jälkeen reiästä, Hieto kertoi tyytyväisenä.

Hän myös kiitti caddiena toiminutta Tuomas Kilkkaa tärkeästä avusta sateen sävyttämällä kierroksella.

Hieto on kokonaistilanteessa –1. Lyönnin häntä paremmin on pelannut Tawast Golfin Santtu Malin, joka on tässä vaiheessa kilpailun paras hämeenlinnalainen. Malin käytti kolmanteen kierrokseensa 74 lyöntiä.

Tuomas Nukarilla (+1), Marko Helénillä (+3), Jonne Eerolalla (+4), Antti Ahavalla (+7) ja Juha Selinillä (+9) on lauantaina pelkkää voitettavaa.

Päätöspäivän pelit alkavat kello 8 ja kärkiryhmät lähtevät kentälle 11.40 alkaen. HäSa

Asiasanat

Menot