fbpx
Uutiset

Trippelimestareiden heitot onnistuivat Hyvinkäällä

Hämeenlinnalaiset Anita Olkinuora ja Kirsi Tikka palasivat mestareina viikonvaihteessa Hyvinkäällä käydyistä petankin SM-kisoista. Olkinuora ja Tikka juhlivat naisten trippelin suomenmestaruutta yhdessä vantaalaisen Stiina Kamppurin kanssa.

Olkinuora edustaa Linnan Petanquisteja, ja Tikka kilauttelee petankkikuuliaan Kalvon Iskun riveissä. Stiina Kamppuri on puolestaan helsinkiläisen Kallion Kirkkaan pelaajia.

Mestarikolmikko voitti finaalissa valkeakoskelaisen Koski-Petankin joukkueen Taru Saarelan, Pirjo Saarelan ja Sirkka Laineen pistein 13–9. Viidentoista joukkueen trippelikisassa Olkinuora, Tikka ja Kamppuri hävisivät vain yhden ottelun.

– Se oli heti alkusarjan ensimmäisen ottelu ja vielä kaiken lisäksi tulevaa finaalivastustajaamme vastaan. Siinä ottelussa haimme vielä hiukan roolejamme, eli kuka ampuu, kuka asettaa ja kuka on välissä. Tappio kasvatti myös sopivasti voitonnälkäämme revanssimatsiin, arvelee Olkinuora.

Naisten trippelikisa heitettiin SM-kisoissa jo perjantaina. Mestarikolmikko sai urakoida oikein tosissaan, sillä kisapäivä venyi lähes kaksitoistatuntiseksi.

– Meillä oli ensin neljä alkupeliä ja kahdeksan parhaan cupissa vielä kolme ottelua. Ihan helpolla mestaruus ei irronnut, sillä olimme finaalissa häviöllä jo 6–0, mutta pystyimme kuitenkin nousemaan hyvin takaa, Tikka muistelee.

Tikka sai ensimmäistä kertaa nimensä trippelipokaalin kylkeen. Olkinuoralle mestaruus oli jo toinen.

– Stiina on meistä menestyneiden tässä lajissa. Hänelle mestaruus oli trippelissä jo viides.

– Ensi vuonna SM-kisat heitetään Haminassa. Saa nähdä, pääsemmekö puolustamaan mestaruuttamme samalla kokoonpanolla, Tikka pohtii.

Olkinuora ja Tikka ovat kokeneita petankin pelaajia. Olkinuora on voittanut sekaduppelissa ja naisten duppelissa suomenmestaruudet. Hänellä on myös pronssi naisten duppelista. Singelissä Olikinuoran paras saavutuksensa on SM-pronssi.

Tikka on puolestaan saavuttanut singelissä hopeaa ja pronssia. SM-hopealle hän on yltänyt naisten duppelissa ja sekaduppelissa.

Hämeenlinnalaiset petankin heittäjät menestyivät myös SM-kisan yhteydessä käydyssä Hyvinkää-cupissa. Duppelicupin voittoon ylsivät Linnan Petanquistien Sirkka-Liisa Vinnari ja Jaana Alanoja. HäSa

Asiasanat

Menot