Uutiset

Trump ja Kim saapuivat hyvissä ajoin kokoukseensa Singaporeen

Singapore
10.06.2018, 17:06

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un saapuivat selvästi etuajassa kokoukseensa Singaporeen sunnuntaina. Johtajien on määrä neuvotella Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta tiistaina.
Turvatoimet oli kiristetty äärimmilleen, kun Kim aloitti kokousmatkansa. Pohjois-Korea lähetti Singaporeen kolme lentokonetta ilmeisesti harhautuksena sunnuntaina.
Kim ei lentänytkään Iljushinillaan, jota on kutsuttu lempinimellä Air Force Un. Nimi mukailee Yhdysvaltain presidentin Air Force One -lentokonetta.
Ikääntyneen Iljushin-62:n sijasta Kim matkusti tiettävästi Air Chinan Boeing 747:llä. Lentotietojen mukaan koneen piti alun perin suunnata Pjongjangista Pekingiin, mutta lennon numero vaihtui kesken matkan ja määränpääksi tuli Singapore.
Kim jatkoi lentokentältä matkaansa Mercedes-Benzin limusiinilla noin 20 auton saattueessa. Hän keskusteli myöhemmin muun muassa Singaporen pääministerin Lee Hsien Loongin kanssa.
Trumpin kone laskeutui Singaporeen myöhemmin sunnuntaina. Hän poistui lentoasemalta panssaroidulla autolla saattueessa, johon kuului noin 30 ajoneuvoa.
Trump tai hänen avustajansa eivät kommentoineet tulevaa tapaamista millään tavalla heidän kanssaan samassa koneessa Singaporeen lentäneille toimittajille.

Trump: En tuhlaa aikaani

Kimin on määrä tavata Trump Sentosan saarella tiistaina. Yhdysvaltain presidentti lähti kesken johtavien teollisuusmaiden G7-kokousta Kanadasta lauantaina kohti Singaporea.
– Vaikuttaa siltä, että Kim Jong-un haluaa tehdä jotain suurta kansansa hyväksi, ja hänellä on siihen tilaisuus. Mahdollisuus on kuitenkin vain tämän yhden kerran, Trump sanoi Kanadassa.
Trump vakuutti tietävänsä tapaamisen ensimmäisen minuutin aikana, onko sopimus ydinaseiden riisunnasta mahdollinen.
– Jos vaikuttaa siltä, ettei sitä tapahdu, en tuhlaa aikaani.
Trumpin uskotaan päättäneen Kim Jong-unin tapaamisesta viime maaliskuussa kuuntelematta ensin neuvonantajiaan. Arvostelijoiden mukaan todellista edistystä tuskin tapahtuu, vaan kokouksen päätarkoitus on julkisuus.
– On tärkeää ymmärtää, että tällainen kokous olisi ollut mahdollinen kenelle tahansa Yhdysvaltain presidenteistä, joka olisi halunnut sellaisen, huomautti yksi Yhdysvaltain entisistä Pohjois-Korea-neuvottelijoista, Christopher Hill.
– Kukaan aiemmista Yhdysvaltain presidenteistä ei kuitenkaan halunnut tällaista ja perustelluista syistä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic