fbpx
Uutiset

Trump kiirehti kiistämään paljastuskirjan väittämiä: "Petollista kansalaisten huijaamista"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tuoreeltaan vastannut häntä koskevan paljastuskirjan väitteisiin. Trump julkaisi Twitterissä lukuisia kirjan väitteitä oikaisevia viestejä.

Trumpin kansliapäällikkö John Kelly kirjoittaa Trumpin julkaisemassa lausunnossa, että kirjan väittämät ovat täyttä kukkua, jolla yritetään häiritä työtä Valkoisessa talossa. Journalisti Bob Woodwardin kirja väittää esimerkiksi Kellyn nimittäneen Trumpia idiootiksi.

– Ajatus siitä, että olisin kutsunut presidenttiä idiootiksi ei ole totta, itse asiassa asia on täysin päinvastoin, Kelly kirjoittaa ja tähdentää, että hänen ja Trumpin suhde on avoin ja luja.

Myös puolustusministeri James Mattisin lausunto päätyi Trumpin Twitter-sivulle. Woodwardin kirjassa Mattisin esitetään selittäneen juurta jaksain Trumpille, miksi Yhdysvaltojen sotajoukkojen pitäminen Etelä-Koreassa on hintansa arvoista Pohjois-Korean uhitellessa. Kun Trump ei edelleenkään tunnu ymmärtävän Mattisin viestiä, puolustusministerin kerrotaan todenneen lähipiirilleen, että Trumpin ymmärryskyky on 10-12-vuotiaan tasolla.

– En ole koskaan esittänyt tai kuullut Woodwardin kirjassa suuhuni laitettuja halventavia sanoja presidentistä, Mattisin lausunnossa todetaan.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders puolestaan sanoo, että kirjan syytökset ovat entisten tyytymättömien työntekijöiden tekaisemia.

Trump päättää tviittailun omaan kommenttiinsa tuomitsemalla kirjan tarinat petollisiksi sepitteiksi, joilla kansalaisia huijataan. Trump myös epäilee Woodwardin toimivan demokraattien asiamiehenä.Kirja julki viikon kuluttuaMuun muassa Watergate-skandaalista uutisoineen ja palkitun journalisti Bob Woodwardin Trump-kirja on määrä julkaista viikon kuluttua. CNN ja Washington Post julkaisivat tiistaina ennakkoon poimintoja kirjasta. Woodwardin kirja perustuu Trumpin lähipiirin nimettömiin haastatteluihin ja hänelle vuodettuihin kirjallisiin lähteisiin.

Kirja esittää myös, että Valkoisessa talossa on perustavanlaatuinen luottamusongelma Trumpin ja hänen avustajiensa välillä. Kirjan mukaan Trumpin lähimmät avustajat luottavat häneen niin vähän, että ovat valmiita jopa varastamaan papereita presidentin pöydältä.

Tarkoituksena on estää Trumpia tekemästä päätöksiä, jotka avustajien mielestä vaarantaisivat maan turvallisuuden.

https://twitter.com/realDonaldTrump
https://www.cnn.com/2018/09/04/politics/bob-woodward-book-donald-trump-fear/index.html
https://www.washingtonpost.com/politics/bob-woodwards-new-book-reveals-a-nervous-breakdown-of-trumps-presidency/2018/09/04/b27a389e-ac60-11e8-a8d7-0f63ab8b1370_story.html?utm_term=.0c09fa9c6a19

Asiasanat

Menot