Uutiset

Putin odottaa tapaavansa Trumpin viikon lopulla, Trump empii G20-kokouksen yhteyteen kaavaillun tapaamisen toteutumista

Putinin mukaan Trumpilla on "positiivinen asenne".
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi, ettei tälle viikolle suunniteltu tapaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putin kanssa välttämättä toteudu.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että toivoo tapaavansan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin G20-ryhmän kokouksessa Argentiinassa. Kaksipäiväinen kokous alkaa perjantaina.

Putin sanoi haluavansa keskustella kaupankäynnistä.

On epävarmaa, toteutuuko tapaaminen. Trump sanoi tiistaina, että hän saattaa perua suunnitellun tapaamisensa Putinin kanssa.

– Toivon, että voin puhua Trumpille Argentiinassa. Toivon, että voimme keskustella kaupankäynnin esteistä. Trumpilla on yleensä ottaen positiivinen asenne, Putin sanoi keskiviikkona Moskovassa järjestetyssä talousfoorumissa

Syynä konflikti

Trump sanoi tiistaina, että hän saattaa perua suunnitellun tapaamisensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Maiden johtajien piti tavata G20-ryhmän kokouksessa, joka järjestetään Argentiinassa tämän viikon perjantainaja lauantaina.

Trump sanoi, että mahdollisen peruuttamisen syy on Venäjän meneillään oleva konflikti Ukrainan kanssa. Venäjä ampui sunnuntaina kohti kolmea ukrainalaisalusta ja otti ne ja niiden miehistön, 23 jäsentä, haltuunsa Ketrshinsalmella.

Trump sanoi The Washington Postin haastattelussa odottavansa turvallisuusneuvonantajiensa täyttä raporttia tapahtumista.

– Se ratkaisee asian. Ehkä minulla ei ole tapaamista. En pidä hyökkäyksestä. En halua sellaista hyökkäystä ollenkaan, hän sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) tapasi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin viimeksi ohimennen Pariisissa 11. marraskuuta ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistojuhlallisuuksissa.

Pakotteiden kiristäminen esillä

Trumpin oli tavata Putin G20-ryhmän kokouksen yhteydessä Buenos Airesissa. Tapaamisessa piti käsitellä turvallisuuteen liittyviä asioita, kuten ydinasesopimuksen toteutumista, sekä Lähi-idän ja Ukrainan tilannetta.

Moskova ja Kiova ovat molemmat syyttäneet toisiaan meneillään olevasta konfliktista.

Yhdysvallat kehotti tiistaina Euroopan maita asettumaan tiukemmin Ukrainan taakse. Useat poliitikot nostivat esille mahdollisuuden koventaa Venäjän vastaisia pakotteita tilanteen takia.

Venäjän varaulkoministeri Alexander Grushko totesi tiistaina, etteivät länsimaiden tiukemmat pakotteet ratkaisi ongelmia. Hän myös varoitti käyttämästä kriisiä poliittisten jännitteiden kiristämiseen.

– Jos joku haluaa käyttää tätä tekosyynä poliittiseen kärjistymiseen, en usko, että se olisi signaali joka vie oikeaan suuntaan, hän sanoi Berliinissä järjestetyssä turvallisuuskonferenssissa.

Juttua muokattu 28.11.2018 klo 14:04: Muutettu otsikkoa ja jutun alkuun lisätty Putinin kommentit tapaamisesta.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic