Uutiset

Trump: Minulla on täysi oikeus armahtaa itseni

Washington
04.06.2018, 16:54

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan hänellä on täysi oikeus armahtaa itsensä. Trump kirjoittaa asiasta Twitterissä.
Trumpin mukaan useat oikeusoppineet ovat todenneet, että presidentillä on oikeus armahtaa itsensä. Armahtamiselle ei Trumpin mukaan ole kuitenkaan tarvetta, koska hän ei ole tehnyt mitään väärää.
Trumpin oikeudesta armahtaa itsensä on keskusteltu Yhdysvalloissa erityisesti sen jälkeen, kun New York Times julkaisi Trumpin lakimiesten Venäjä-erikoissyyttäjä Robert Muellerille toimittaman kirjeen. Kirjeen mukaan Trumpilla olisi halutessaan oikeus määrätä Venäjä-erikoistutkinta lopetettavaksi tai käyttää armahdusoikeuttaan kumotakseen tutkinnan lopputulokset.
Trump kirjoittaa Twitterissä myös, että Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä vihaisten demokraattien johtama ”päättymätön noitavaino”.

Kenkää FBI-pomolle

Trumpin lakimies Rudolph Giuliani sanoi eilen uskovansa, että presidentillä olisi todennäköisesti oikeus armahtaa itsensä, mikäli hänen todettaisiin rikkoneen lakia.
Muellerin tutkinnassa selvitetään muun muassa, syyllistyikö Trump oikeuden häiritsemiseen silloin, kun hän erotti liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comeyn.
Comeyn mukaan Trump oli aiemmin pyytänyt häneltä kahden kesken, että FBI lakkaisi tutkimasta Trumpin silloisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin Venäjä-kytköksiä. Comey ei luvannut lopettaa tutkintaa.
Trump sanoi myöhemmin NBC:n haastattelussa, että Venäjä-tutkinta oli hänellä mielessä, kun hän päätti erottaa Comeyn.

https://twitter.com/realDonaldTrump
https://www.nytimes.com/2018/06/02/us/politics/trump-lawyers-memo-mueller-subpoena.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic