Uutiset

Trump palaa Kim-tapaamisesta jo huomenna

Helsinki
11.06.2018, 18:27

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin huominen tapaaminen ajoittuu aamuun paikallista aikaa, kertoo Valkoinen talo tiedotteessaan. Trump palaa Singaporesta jo huomenna. Alun perin Trumpin piti viipyä Singaporessa ylihuomiseen asti.
Valkoisen talon lausunnon mukaan Trump voi lähteä jo aiemmin, koska tapaamista valmistelevat keskustelut ovat sujuneet odotettua paremmin. Johtajille jää noin 11 tuntia aikaa kahdenvälisiin neuvotteluihin.
Lausunnon mukaan Trump ja Kim tapaavat huomenna kahden kesken seuranaan vain tulkkinsa. Sen lisäksi ohjelmaan kuuluu laajempi kahdenvälinen tapaaminen ja työlounas.

Arvostelijoiden mukaan todellista edistystä tuskin tapahtuu

Sekä Trump että Kimovat jo saapuneet Singaporeen, jossa heidän on määrä huomenna tavata ja keskustella ydinaseriisunnasta.
– On upeaa olla Singaporessa. Täällä on jännitystä ilmassa, Trump tviittasi aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa.
Trumpin matka kohti Singaporea kulki Kanadassa järjestettävän johtavien teollisuusmaiden G7-kokouksen kautta, josta hän lähti lauantaina kesken pois.
– Vaikuttaa siltä, että Kim Jong-un haluaa tehdä jotain suurta kansansa hyväksi, ja hänellä on siihen tilaisuus. Mahdollisuus on kuitenkin vain tämän yhden kerran, Trump sanoi Kanadassa.
Trump vakuutti tietävänsä tapaamisen ensimmäisen minuutin aikana, onko sopimus ydinaseiden riisunnasta mahdollinen.
– Jos vaikuttaa siltä, ettei sitä tapahdu, en tuhlaa aikaani.
Trumpin uskotaan päättäneen Kimin tapaamisesta viime maaliskuussa kuuntelematta ensin neuvonantajiaan. Arvostelijoiden mukaan todellista edistystä tuskin tapahtuu, vaan kokouksen päätarkoitus on julkisuus.
– On tärkeää ymmärtää, että tällainen kokous olisi ollut mahdollinen kenelle tahansa Yhdysvaltain presidenteistä, joka olisi halunnut sellaisen, huomautti yksi Yhdysvaltain entisistä Pohjois-Korea-neuvottelijoista, Christopher Hill.
– Kukaan aiemmista Yhdysvaltain presidenteistä ei kuitenkaan halunnut tällaista ja perustelluista syistä.

https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/statement-regarding-summit-united-states-north-korea/
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1005989290520739845

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic