fbpx
Uutiset

Trump suitsutti Kavanaugh'n nimitystä ja lyttäsi ainoan tätä vastustaneen republikaanisenaattorin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti ilon irti lauantaina, kun senaatti vahvisti Brett Kavanaugh’n nimityksen korkeimman oikeuden tuomariksi. Trumpin ehdokkaaksi nimittämän Kavanaugh’n valintaa varjostivat ahdistelusyytökset ja nimitysprosessi repi kansaa kahtia, mutta lopulta nimitys meni läpi kahden äänen erolla.

– Kiitän ja onnittelen senaattia meidän hienon ehdokkaamme, tuomari Brett Kavanaugh’n nimittämisestä Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen. Myöhemmin tänään allekirjoitan hänen nimityksensä ja hän vannoo virkavalansa. Hyvin jännittävää!, Trump tviittasi.

Voiton hetkellä Trumpilta ei jäänyt huomaamatta se, ketkä Kavanaugh’ta vastustivat. Kaikki muut republikaanit olivat lopulta tämän kannalla, mutta Alaskan republikaanisenaattori Lisa Murkowski jätti äänestämättä Kavanaugh’n puolesta. Murkowski sanoi, että hänen omatuntonsa mukaan Kavanaugh on hyvä mies, mutta ei oikea henkilö korkeimpaan oikeuteen.

– Luulen, että hän ei koskaan toivu tästä. Uskon, että Alaskan ihmiset eivät koskaan anna tätä hänelle anteeksi, Trump sanoi Washington Postille.

Trump sanoi Murkowskin olevan onnekas, koska hänen paikkansa senaatissa on seuraavan kerran katkolla vasta vuoden 2022 vaaleissa.

– Mutta he eivät koskaan unohda. Se mitä hän teki, on mahdotonta hyväksyä.

Sen sijaan Trump ylisti Mainen republikaanisenaattoria Susan Collinsia, jota pidettiin etukäteen Murkowskin ja Arizonan Jeff Flaken ohella epävarmana republikaaniäänenä. Collins päätyi äänestämään Kavanaugh’ta ja piti senaatissa pitkän puheenvuoron, jossa hän perusteli päätöstään.

– Mielestäni Susan Collins toimi itsensä kannalta uskomattoman positiivisesti. Hän näytti olevansa kunniallinen, uskomaton nainen. Häntä kunnioitetaan uskomattoman paljon, Trump kehui.McConnell: Vastustus oli poliittinen lahjaSenaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell totesi, että Kavanaugh’n kohtaama raju vastustus on ollut republikaaneille poliittisesti hyödyllistä marraskuun välivaalien kannalta. Moni republikaanien kannattaja on suuttunut siitä, kuinka voimakkaasti demokraatit ja Kavanaugh’ta vastustavat mielenosoittajat yrittivät estää tämän nimityksen.

– Se on ollut meille suuri poliittinen lahja. Heidän taktiikkansa ovat antaneet kannattajapohjallemme energiaa. Haluan kiittää väkijoukkoja siitä, koska he pystyivät tekemään sen missä meillä oli vaikeuksia, McConnell sanoi.

McConnell kertoi, ettei missään vaiheessa harkinnut pyytää Trumpilta, että tämä vetäisi Kavanaugh’n ehdokkuuden pois ja asettaisi uuden ehdokkaan.

– Kun hänen kunniaansa vastaan hyökätään sillä tavalla, vetäytyminen ei missään nimessä ole mikään ratkaisu. Meidän piti taistella loppuun asti.

https://twitter.com/realDonaldTrump
https://www.washingtonpost.com/politics/trump-says-gop-sen-murkowski-will-never-recover-for-voting-no-on-kavanaugh/2018/10/06/31ee8164-c9a0-11e8-b1ed-1d2d65b86d0c_story.html?utm_term=.3a7ee7313f29

Asiasanat

Menot