fbpx
Uutiset

Trumpin entinen neuvonantaja Dina Powell ykkösveikkaus uudeksi YK-lähettilääksi - Ivanka Trump tyrmäsi spekulaatiot:"Se en ole minä"

Presidentti Donald Trumpin entistä neuvonantajaa veikataan Yhdysvaltojen seuraavaksi YK-lähettilääksi. Amerikkalaismedian mukaan Trumpin hallinto on jo käynyt keskusteluja Dina Powellin kanssa.

Powell on johtotehtävissä investointipankki Goldman Sachsissa. Sitä ennen hän työskenteli Valkoisessa talossa Trumpin neuvonantajana.

Nykyinen YK-lähettiläs Nikki Haley ilmoitti yllättäen eilen, että jättää tehtävänsä vuoden lopussa. Haley ei avannut tarkemmin lähtönsä syitä.

Politico-lehden mukaan muita kärkinimiä Haleyn korvaajaksi ovat Yhdysvaltojen Saksan-suurlähettiläs Richard Grenell ja Kanadan-suurlähettiläs Kelly Craft.“Ivanka olisi dynamiittia”Trumpin tytär Ivanka Trump on tyrmännyt spekulaatiot siitä, että hänen isänsä nimittäisi hänet Haleyn tilalle.

Trump kehui aiemmin tytärtään, mutta sanoi, että häntä syytettäisiin sukulaisten suosimisesta, jos hän nimittäisi tyttärensä tehtävään.

– Ivanka olisi dynamiittia. Sillä ei ole mitään tekemistä nepotismin kanssa. Mutta tiedättehän, että minua syytettäisiin sitten nepotismista, Trump sanoi toimittajille Valkoisessa talossa.

Ivanka Trump työskentelee Valkoisessa talossa Trumpin palkattomana neuvonantajana.

– On kunnia palvella Valkoisessa talossa niin monien hienojen kollegoiden kanssa. Tiedän, että presidentti tulee nimittämään suurlähettiläs Haleyn tilalle vaikuttavan korvaajan. Se en ole minä, Ivanka Trump tviittasi.


https://www.politico.com/story/2018/10/09/dina-powell-un-ambassador-886197

Asiasanat

Menot