fbpx
Uutiset

Trumpin kampanja käytti korona-asiantuntijan lausuntoa harhaanjohtavasti

Tohtori Anthony Fauci: Lausuntoani käytettiin ilman lupaani ja se esitettiin irrallaan asiayhteydestään.
Infektiotautien asiantuntija Anthony Fauci sanoo, että hän ei ole uransa aikana koskaan julkisuudessa tukenut ketään poliittista ehdokasta. Kuva: epa08690967
Infektiotautien asiantuntija Anthony Fauci sanoo, että hän ei ole uransa aikana koskaan julkisuudessa tukenut ketään poliittista ehdokasta. Kuva: epa08690967

Yhdysvaltain johtava infektiotautien asiantuntija Anthony Fauci sanoo presidentti Donald Trumpin kampanjan käyttäneen harhaanjohtavasti hänen lausuntoaan, kertovat muun muassa BBC ja Reuters.

Trumpin mainosvideolla kuullaan Faucin sanovan, että “en voi kuvitella että kukaan voisi tehdä enempää” taistelussa Covid-19-tautia vastaan. Videolla annetaan ymmärtää, että hän puhuisi presidentti Trumpista.

Tosiasiassa tohtori Fauci puhuu itsestään ja muista lääketieteellisistä asiantuntijoista.

Fauci sanoi näin maaliskuussa julkaistussa haastattelussa.

“En ole koskaan julkisesti tukenut ketään poliittista ehdokasta liki viisi vuosikymmentä kestäneen julkisen palvelukseni aikana”, Fauci sanoi nyt lausunnossaan.

Fauci on aiemmin arvostellut Trumpia

Infektiotautien asiantuntija on aiemmin julkisuudessa arvostellut sitä, miten Trump on käsitellyt pandemiaa.

Faucin mukaan hänen kommenttinsa oli julkaistu kampanjassa ilman hänen lupaansa ja ne oli esitetty asiayhteydestään irrallaan.

Ennen Faucin esiintymistä 30 sekunnin pituisella videolla julistetaan, että “presidentti Trump on toipumassa koronaviruksesta ja niin tekee Yhdysvallat”.

Trumpin kampanjan tiedottaja Tim Murtaugh vastasi Faucille sanomalla, että “nämä ovat tohtori Faucin omia sanoja”. Hänen mukaansa Fauci on televisiohaastattelussa ylistänyt Trumpin hallinnon työtä.

– Nämä puhutut sanat ovat täsmällisiä ja suoraan tohtori Faucin suusta, hän sanoi.

Trump: Olemme tehneet ilmiömäisen työn

Myös presidentti Trump puolusti tviitissään lainausta: “Ne ovat todellakin tohtori Faucin omia sanoja. Olemme tehneet ilmiömäisen työn tiettyjen kuvernöörien mukaan.

Muutama päivä sitten Fauci kritisoi sitä, miten Valkoisessa talossa järjestettiin viime kuussa kokoontuminen, jonka seurauksena koronavirus levisi paikalla olleisiin.

Tässä tilaisuudessa 26. syyskuuta presidentti Trump esitteli ehdokkaansa korkeimman oikeuden jäseneksi. Kokoontumisessa olleista ainakin 11 ihmisellä on sen jälkeen tavattu koronavirus.

Myös Trump itse sai koronaviruksen, joka havaittiin 1. lokakuuta tehdyssä testissä. Hän oli tämän vuoksi sairaalassa kolme päivää.

Menot