fbpx
Uutiset

Trumpin oikeudenkäynti alkanee tammikuussa

Senaatin enemmistöjohtaja, republikaanien Mitch McConnell on kertonut ilmoittavansa viikon loppuun mennessä Donald Trumpin oikeudenkäynnin ajankohdasta. Kuva: SHAWN THEW
Senaatin enemmistöjohtaja, republikaanien Mitch McConnell on kertonut ilmoittavansa viikon loppuun mennessä Donald Trumpin oikeudenkäynnin ajankohdasta. Kuva: SHAWN THEW

Donald Trump jatkaa normaalin tapaan Yhdysvaltain presidenttinä, vaikka saikin virkarikossyytteen niskaansa varhain torstaina Suomen aikaa

Edustajainhuone päätti asiasta äänestämällä kahdesta syytekohdasta. Presidenttiä epäillään vallan väärinkäytöstä ja kongressin tutkinnan vaikeuttamisesta. Demokraattienemmistöisen edustajainhuoneen äänet jakautuivat 230-197 ja 229-198.

Seuraavaksi virkarikoksesta käydään oikeudenkäynti senaatissa. Oikeudenkäynnin uskotaan alkavan tammikuussa.

CNN:n mukaan senaatin enemmistöjohtaja, republikaanien Mitch McConnell aikoi kertoa aikataulusta tämän viikon loppuun mennessä.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja, demokraattien Nancy Pelosi ei kuitenkaan ollut vielä lähettämässä virkasyyterikoksen virallisia asiakirjoja senaatille.

Demokraattien johtajia on kehotettu siihen, että asiakirjoja ei luovutettaisi ennen kuin McConnell hyväksyy demokraattien vaatimat menettelytavat oikeudenkäyntiin.

Pelosin mukaan demokraatit tekevät päätöksen “ryhmänä” siitä, milloin asiakirjat lähetetään.

Donald Trumpin uskotaan saavan oikeudenkäynnistä vapauttavan tuomion, sillä senaatissa republikaanit ovat enemmistönä.

Trump kiistää tehneensä mitään väärin, eikä ole osoittanut katumusta toimistaan.

Trump on kolmas Yhdysvaltain presidentti, joka on saanut virkarikossyytteen.

Hänen edeltäjistään Bill Clinton sai syytteen vuonna 1998 ja Andrew Johnson vuonna 1868.

Ennen kuin Clinton asetettiin syytteeseen, hän pyysi anteeksi käytöstään, joka nolasi ja loukkasi hänen vaimoaan sekä teini-ikäistä tytärtään ja monia muita.

Menot