Uutiset

Tshekin tupakkalakiahan ei rikota!

Kesti vain minuutteja, kun tupakoinnin vastainen laki otettiin käyttöön Tshekissä. Uusi, tupakoinnin julkisilla paikoilla kieltävä laki tuli voimaan vuodenvaihteessa.

Prahan poliisi ei aikaillut lain täytäntöönpanossa: bussipysäkillä kaksi minuuttia yli puolenyön uudenvuodenyönä tupakan sytyttänyt mies vietiin heti kuulusteluihin.

Laki kieltää tupakoinnin bussi-, juna- ja raitiovaunupysäkeillä, kouluissa, elokuvateattereissa ja teattereissa, urheilukatsomoissa ja hallintorakennuksissa. (STT-AFP)

Minä poljen, minä ohjaan, mummolaan kun…
Saksalaispoika halusi päästä mummolaan. Kun muuta kyytiä ei ollut saatavilla, kymmenvuotias otti polkuautonsa alle ja lähti matkaan.

Poika ehti taittaa matkaa lumimyrskyssä tunnin ajan, kun hänet hevosvoimilla varustetulla nelipyöräisellä ohittanut autoilija soitti poliisille merkillisestä polkuautoilijasta.

Poliisi tavoitti pikkupojan, joka kertoi olevansa matkalla mummolaan. Poliisien kysyttyä, missä mummola sijaitsee, poika tiesi kertoa, että Berliinissähän se.

Poliisit puolestaan tiesivät kertoa, että Berliiniin on vielä 400 kilometriä matkaa. He panivat kulkuneuvon poliisiauton takakonttiin ja veivät polkuautoilijan kotiinsa.

Pojan lumimyrskyisen seikkailun tekee vielä kummallisemmaksi se, että hän lähti autoilemaan keskellä yötä. Kotona kukaan ei ollut huomannut hänen katoamistaan. (STT-Reuters)

Lentomatkustajalle oppia käytöksessä
Humaltunut lentokoneen brittimatkustaja on saanut oppia käytöstapoja kantapään kautta. Lomalennolla ollut mies jätettiin pikkuruiselle saarelle Afrikan rannikolle, kun hän oli innostunut herjaamaan lentokoneen henkilökuntaa.

Antisankari oli lennolla Britanniasta Kanarian Teneriffalle, ja hänelle lopetettiin alkoholin tarjoilu. Äkämystynyt britti pillastui siinä määrin, että koneen kapteeni päätti jättää hänet kyydistä kesken matkan.

Humalikko sai havaita päätyneensä Portugalin omistamalle Porto Santon saarelle, joka on vain muutaman kilometrin kokoinen.

Mies joutui saarella myös poliisin pahnoille. Hän päätyy vastaamaan tekosistaan tuomioistuimeen Portugaliin myöhemmin tammikuussa. (STT-Reuters)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic